Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικό κλίμα στις ευρωαγορές λόγω αργιών

Υποτονικό διατηρείται το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω της αργίας σε Λονδίνο και Ν. Υόρκη, με τους δείκτες σε Φρανκφούρτη και Παρίσι να κινούνται οριακά υψηλότερα, ενώ οι επενδυτές παραμένουν συγκρατημένοι.

Ελαφρά ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Unilever από την Merrill Lynch αλλά και τη θετική πορεία του κλάδου τηλεπικοινωνιών.

Το κλίμα, πάντως, παραμένει υποτονικό – λόγω αργιών σε Λονδίνο και Ν. Υόρκη – με τους επενδυτές να αποτιμούν τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, λόγω και της νέας έκρηξης στις τιμές πετρελαίου.

Αναλυτές της Merrill Lynch αναβάθμισαν σε «buy» τη μετοχή της Unilever, η οποία ενισχύεται κατά 0,9%, ενώ η France Telecom, με κέρδη 1,6% οδηγεί υψηλότερα των κλάδο τηλεπικοινωνιών.

Οριακή άνοδος 0,1% για τον δείκτη Dow Jones Stoxx 600, ενώ σε ανάλογη πορεία βρίσκονται CAC 40 και DAX 30, με κέρδη 0,09% και 0,01% αντιστοίχως.

Εν γένει οι σημερινές συνεδριάσεις, στις ευρωπαϊκές αγορές που λειτουργούν, δεν αναμένεται να καταγράψουν εντυπωσιακές διακυμάνσεις, δεδομένης και της έλλειψης είτε σημαντικών εταιρικών αποτελεσμάτων είτε μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Ισχυρή πτώση καταγράφηκε στις ασιατικές αγορές, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο έξι εβδομάδων, ακολουθώντας κατά πόδας το «παράδειγμα» της Wall Street, στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v