Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η Ευρώπη - Αργία στη Wall

Αμυντική τακτική ακολουθούν οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω των αργιών σε Λονδίνο και Ν. Υόρκη, προτιμώντας τοποθετήσεις σε τηλεπικοινωνιακούς ομίλους και κοινή ωφέλεια και "γυρίζοντας την πλάτη" στις τράπεζες.

Αμυντικές τακτικές ακολουθούν οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, δεδομένης της αργίας σε Λονδίνο και Ν. Υόρκη, προτιμώντας τοποθετήσεις σε τηλεπικοινωνιακούς ομίλους και κοινή ωφέλεια και "γυρίζοντας την πλάτη" στις τράπεζες.

Αφορμή για τη νέα υποχώρηση των τραπεζικών τίτλων και η προειδοποίηση της UBS ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέες διαγραφές ενεργητικού στους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρήσει έως και 3,7% στην ελβετική αγορά.

Πτωτική κίνηση και για τη μετοχή της BNP Paribas (-3,6%), η οποία διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος.

Οριακή υποχώρηση της τάξης του 0,1% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600 στις 318,73 μονάδες, ενώ ήπια ανοδικά κινείται ο DAX 30 με κέρδη στο 0,10%, διαμορφούμενος στο επίπεδο των 6.951,73 μονάδων.

Σχεδόν ταυτόσημη η πορεία και για τη γαλλική αγορά, με τον CAC 40 να ενισχύεται 0,25% στις 4.946,85 μονάδες.

Αντίθετα, σε θετική τροχιά κινείται η μετοχή της Unilever (0,9%) μετά την αναβάθμισή της σε "buy" από τη Merrill Lynch, ενώ κέρδη σημειώνουν οι περισσότεροι τίτλοι τηλεπικοινωνιακών ομίλων, με την Deutsche Telekom να ενισχύεται 1,2%.

Κέρδη 2% για τη μετοχή της Gaz de France, μετά την ανακοίνωση ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση του 50% που κατέχει στον ενεργειακό όμιλο Segbel στην Electricite de France.

Σημειώνεται ότι η Wall Street δεν λειτουργεί σήμερα λόγω του εορτασμού της "Memorial Day", ενώ κλειστή παρέμεινε και η αγορά του Λονδίνου λόγω της αργίας "Spring Banking Holiday".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v