Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακολουθούν την άνοδο Wall & Ασίας οι ευρωαγορές

Κέρδη αποκομίζουν οι ευρωαγορές μετά την άνοδο σε Wall και Ασία, με εξαίρεση τον βρετανικό FTSE εξαιτίας πιέσεων από τον ενεργειακό κλάδο. Ανάκαμψη τεχνολογικών μετοχών λόγω Dell.

Ανάκαμψη τιμών επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα σημαντικά κέρδη στη Wall και στην Ασία, καθώς η πτώση των τιμών στο πετρέλαιο βοηθά τους ενεργοβόρους κλάδους και την επενδυτική ψυχολογία.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος κατόπιν της καλύτερης της αναμενομένης κερδοφορίας της Dell.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί οριακά στις 6.058 μονάδες εξαιτίας των πιέσεων από τον ενεργειακό κλάδο που διορθώνει ακολουθώντας την πτώση των τιμών του πετρελαίου. Ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,42%, στις 7.084 μονάδες, και ο CAC κατά 0,32%, στις 4.991 μονάδες.

Οι αεροπορικές επιχείρησεις, όπως η British Airways (4,7%), και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Renault (+1,9%), αντλούν στήριξη από την πτωτική τάση στις τιμές του πετρελαίου.

Οι τεχνολογικές μετοχές ενισχύονται κατόπιν της ανακοίνωσης της Dell για αύξηση στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλ. υπολογιστών κατά 22%.

Κινητικότητα παρατηρείται στη μετοχή της BG (-3,4%) μετά την αναβάθμιση της προσφοράς για την Origin.

Η DSG International ενισχύεται 1,8% κατόπιν αναβάθμισης από τη Morgan Stanley.

Η Deutsche Post κερδίζει 1,2% κατόπιν αναβάθμισης από τη UBS.

Οι τράπεζες κινούνται υψηλότερα μετά την υποτονική τους συνεδρίαση την Τετάρτη και η μετοχή της Societe Generale ενισχύεται κατά 2,3%.

Οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη διαμορφώνονται με απώλειες 1,11 δολ., στα 125,50 δολάρια.

Η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά ολοκληρώθηκε με σημαντικά κέρδη, καθώς οι επενδυτές άντλησαν αισιοδοξία από τη βουτιά του πετρελαίου στα 126,9 δολάρια και από τα στοιχεία του ΑΕΠ.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,41%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,87% και ο S&P 500 κατά 0,53%. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση γ ια τη Wall Street.

Οι ασιατικές αγορές ολοκλήρωσαν τη δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου με κέρδη 0,4% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, ο οποίος κλείνει την εβδομάδα με απώλειες 0,9% και τον μήνα με υποχώρηση της τάξης του 0,5%.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ενισχύεται 1,5% και ολοκληρώνει τον Μάιο με άνοδο πλησίον του 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v