Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το αμερικανικό ΑΕΠ στο "επίκεντρο" των αγορών

Με την προσοχή στραμμένη στην ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ βρίσκονται οι διεθνείς αγορές, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να ενισχύονται, ενώ οριακά χαμηλότερα κινούνται τα futures στη Wall Street.

Με την προσοχή στραμμένη στην ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ βρίσκονται οι διεθνείς αγορές, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να ενισχύονται, ενώ οριακά χαμηλότερα κινούνται τα futures στη Wall Street.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η αμερικανική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη 0,9% σε τριμηνιαία βάση για το α΄ τρίμηνο του 2008, έναντι 0,6% για το δ΄ τρίμηνο του περασμένου έτους.

Οι ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν σε τροχιά ανόδου, στηριζόμενες κατά κύριο λόγο στον κλάδο μετάλλων και ορυχείων, ενώ ράλι καταγράφει η μετοχή της Man Group (2,4%), η οποία ενισχύεται σε υψηλό 10 μηνών, μετά την ανακοίνωσή της για διπλασιασμό μερίσματος.

Σε ανάλογη πορεία κινούνται και οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, με τη Rio Tinto να σημειώνει άνοδο της τάξης του 3,1%, καθώς προέβλεψε διπλασιασμό της ζήτησης μετάλλων έως και το 2022.

Κέρδη 1,9% για την BP, παρά τη διατήρηση σε τροχιά διόρθωσης των τιμών πετρελαίου, ενώ ανοδική πορεία ακολουθούν η Iberdrola (1,6%) και η RWE (2,1%) μετά την αναβάθμιση της σύστασης του κλάδου πρώτων υλών από τη UBS.

Στο 0,3% διαμορφώνεται η άνοδος για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World στις 1.519,91 μονάδες, ενώ στη "θετική περιοχή" παραμένουν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες.

Κέρδη 0,30% για τον DAX 30 στις 7.042,26 μονάδες, με τον FTSE 100 να κινείται κατά 0,66% υψηλότερα στις 6.099,70 μονάδες και τον CAC 40 να ενισχύεται πλησίον του 0,40% διαμορφούμενος στο επίπεδο των 4.981,29 μονάδων.

Ήπια πτωτική κίνηση σημειώνεται στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί οριακά κατά 0,04%, ενώ ο S&P 500 αποδυναμώνεται πλησίον του 0,03%. Αντίθετα, οριακά υψηλότερα κινείται ο Nasdaq με κέρδη στο 0,03%.

Πέραν της "προσωρινής μέτρησης" για το αμερικανικό ΑΕΠ α΄ τριμήνου, αναμένεται η ανακοίνωση τόσο των επιδομάτων ανεργίας όσο και των ενεργειακών αποθεμάτων των ΗΠΑ, δύο στοιχεία τα οποία μπορούν με ενδεχόμενη αρνητική πορεία να επηρεάσουν τις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v