Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λονδίνο, η ακριβότερη επαγγελματική "στέγη"

Το West End του Λονδίνου παραμένει η ακριβότερη αγορά επαγγελματικής στέγης, ενώ σημειώθηκε εκρηκτική ανάπτυξη στις τιμές σε αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ρωσία, η Ινδία και το Βιετνάμ.

Λονδίνο, η ακριβότερη επαγγελματική στέγη
Το West End του Λονδίνου παραμένει η ακριβότερη αγορά επαγγελματικής στέγης στον κόσμο, αν και έχει παρατηρηθεί εκρηκτική ανάπτυξη στις τιμές των γραφείων σε αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ρωσία, η Ινδία και το Βιετνάμ.

Το λονδρέζικο Mayfair παραμένει το πιο ακριβό μέρος για να ανοίξει ένα γραφείο, με το κόστος στις 151 στερλίνες (300 δολ. ή 190 ευρώ) ανά τετ. πόδι.

Αλλες παραδοσιακές στην επαγγελματική στέγη πόλεις, όπως το κεντρικό Τόκιο, παραμένουν στο ΤΟΡ5 των πιο ακριβών αγορών, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας CB Richard Ellis.

Την «έκπληξη» κάνουν όμως φέτος οι αναδυόμενες οικονομίες, όπως το Βιετνάμ, όπου στο Χο Τσι Μινχ παρατηρήθηκε η ταχύτερη αύξηση ενοικίων μεταξύ όλων των πόλεων του πλανήτη, στο 94%.

Στην αγορά της Μόσχας το κόστος ανέβηκε 93% στις 116,9 στερλίνες ανά τετραγωνικό πόδι, με αποτέλεσμα η ρωσική πρωτεύουσα να καταλαμβάνει την 2η θέση στη λίστα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v