Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρωαγορών ελέω πετρελαίου

Η πτώση των τιμών πετρελαίου, που ενέπνευσε και το χθεσινό μίνι ράλι στη Wall Street, επιτρέπει ανάκαμψη τιμών στις ευρωαγορές. Αντιθέτως, η διόρθωση 2,5% του πετρελαίου άσκησε πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Η πτώση των τιμών πετρελαίου, που ενέπνευσε και το χθεσινό μίνι ράλι στη Wall Street, επιτρέπει ανάκαμψη τιμών στις ευρωαγορές.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού πετρελαίου διολίσθησε 2,5%, καθώς διαφαίνεται ότι οι ακριβές τιμές θα επηρεάσουν αρνητικά τη ζήτηση και οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις της Ευρώπης, με επίκεντρο τις αεροπορικές εταιρίες και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, εκδηλώνουν ανάκαμψη.

Η Lufthansa ενισχύεται 1,1%, η EasyJet 1,4% και η Peugeot 0,7%.

Η Vodafone κερδίζει 0,9% κατόπιν της ανακοίνωσης συμφωνίας για άδεια κινητής τηλεφωνίας στο Κατάρ.

Η Royal Bank of Scotland κερδίζει 1,6% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Credit Suisse για τη μετοχή της.

Η British Energy υποχωρεί 1,1% κατόπιν ανακοίνωσης για μείωση ετήσιων κερδών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,11%, στις 6.065 μονάδες, ο DAX 0,21%, στις 6.973 μονάδες και ο CAC 0,25%, στις 4.919 μονάδες.

Οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν επί δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς η κάμψη του πετρελαίου και των μετάλλων πίεσε χαμηλότερα ενεργειακούς τίτλους και μετοχές εταιριών εκμετάλλευσης ορυχείων.

Οι απώλειες για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού ανήλθαν στο 0,8%, ενώ ισχυρότερες ήταν οι πιέσεις για τον Nikkei, ο οποίος υποχώρησε 1,24%.

Χθες η υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής κάτω από τα 129 δολάρια το βαρέλι επανέφερε και το αγοραστικό ενδιαφέρον στην αμερικανική αγορά, που ανέκαμψε μετά τις ισχυρές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,55%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,5% και ο S&P 0,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v