Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραζιλία: Οργανώνεται ΙΡΟ 3,37 δισ. δολ. της OGX

Ο Eike Batista, ο πλουσιότερος Βραζιλιάνος, προγραμμαίζει αρχικές δημόσιες εγγραφές ύψους 5,59 δισ. ρεάλ (3,37 δισ. δολ.) για την OGX Petroleo e Gas Participacoes.

Βραζιλία: Οργανώνεται ΙΡΟ 3,37 δισ. δολ. της OGX
Ο Eike Batista, ο πλουσιότερος πολίτης της Βραζιλίας, προγραμμαίζει αρχικές δημόσιες εγγραφές ύψους 5,59 δισ. ρεάλ (3,37 δισ. δολ.) για την OGX Petroleo e Gas Participacoes, ελπίζοντας ότι οι πρόσφατες πετρελαϊκές ανακαλύψεις θα προσελκύσουν επενδυτές, οι οποίοι έχουν απαξιώσει 20 ΙΡΟ στην χώρα κατά την φετινή χρονιά.

Η OGX, που δημιουργήθηκε ένα χρόνο πριν, θα διαθέσει 4,95 εκατ. μετοχές προς 883 ρεάις έκαστη στην Βραζιλία και το εξωτερικό. Ο Eike Batista ευελπιστεί να αντιστρέψει την τάση ακύρωσης δημόσιων εγγραφών που χαρακτηρίζει την αγορά της Βραζιλίας –το χρηματιστήριο με την καλύτερη εμφάνιση στον πλανήτη την φετινή χρονιά (μόνο στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν περισσότερα ΙΡΟ από την Βραζιλία, φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg.)

Το ενδιαφέρον για θαλάσσιες εξορύξεις πετρελαίου στην Βραζιλία αναπτερώθηκε πρόσφατα, μετά την ανακοινωση της ανακάλυψης του κοιτάσματος Tupi, του μεγαλύτερου που ανακαλύφθηκε στο δυτικό ημισφαίριο σε 30 χρονια και του κοιτάσματος Carioca, που ενδεχομένως να περιέχει 33 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v