Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία ανταλλαγής ενεργητικών Eni - Suez

Δύο από τους τρεις κορυφαίους παρόχους ενέργειας της Ιταλίας θα είναι γαλλικοί εάν προχωρήσει η συγχώνευση Gaz de France και Suez, κατόπιν της συμφωνίας για ανταλλαγή ενεργητικών 2,7 δισ. ευρώ με την Eni.

Συμφωνία ανταλλαγής ενεργητικών Eni - Suez
Δύο από τους τρεις κορυφαίους παρόχους ενέργειας της Ιταλίας θα είναι γαλλικοί εάν προχωρήσει η προτεινόμενη συγχώνευση της Gaz de France και της Suez, κατόπιν της συμφωνίας της ιταλικής κοινοφελούς επιχείρησης Eni για ανταλλαγή ενεργητικών 2,7 δισ. ευρώ.

Η Suez και η Eni υπέγραψαν συμφωνία, βάσει της οποίας η δεύτερη θα αγοράσει το μερίδιο 57,5% της γαλλικής επιχείρησης στην Distrigaz, βελγικό πάροχο φυσικού αερίου, στην τιμή των 2,7 δισ. ευρώ.

Σε αντάλλαγμα, η Eni θα παραχωρήσει το δικαίωμα διάθεσης αερίου στη Ρώμη, ένα τμήμα της παραγωγικής της δυνατότητας στην Ιταλία και ενεργητικά εξόρυξης και παραγωγής φυσικού αερίου στη Βρετανία, στον Κόλπο του Μεξικού, στην Αίγυπτο και στην Ινδονησία.

Ο επικεφαλής της Suez δήλωσε ότι εάν εγκριθεί η συμφωνία συγχώνευσης με την GdF από τους μετόχους ο ενοποιημένος όμιλος θα καταλάβει τη Νο3 θέση στην Ιταλία, μετά την Enel και την Edison.

Αφού η EdF, το μονοπώλιο ηλεκτρικού ρεύματος της Γαλλίας, ελέγχει την Edison, πλέον οι δύο στους τρεις μεγαλύτερους παρόχους ρεύματος στα ιταλικά νοικοκυριά θα ανήκουν σε γαλλικά χέρια.

Η συμφωνία ανταλλαγής περιουσιακών στοιχείων εντάσσεται στην απαίτηση της Κομισιόν να πουλήσει η Suez το μερίδιό της στην Distrigaz για να εξασφαλίσει έγκριση της συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v