Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδριάζουν σήμερα ΕΚΤ και ΒοΕ

ΕΚΤ και ΒοΕ αναμένεται να κρατήσουν σταθερά τα επιτόκια, προκειμένου να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό, παρά την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας.

Συνεδριάζουν σήμερα ΕΚΤ και ΒοΕ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κρατήσει το επιτόκιο του ευρώ στο 4% σήμερα προκειμένου να «πολεμήσει» τον πληθωρισμό, παρά την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, εκτιμά η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ πραγματοποιεί σήμερα την τακτική συνεδρίαση για τα επιτόκια της ευρωζώνης και αναμένεται να διατηρήσει το κόστος δανεισμού στα υψηλότερα επίπεδα εξι ετών.

Αναλυτές παρατηρούν ότι ορισμένα μέλη του Δ.Σ, όπως ο Γερμανός Axel Weber, ενδεχομένως να ευνοούν μια αύξηση επιτοκίων προκειμένου να χαλιναγωγηθεί ο πληθωρισμός, αλλά οι ιδιώτες αναλυτές θεωρούν δύσκολο αυτή η πλευρά να αποδειχθεί πλειοψηφία, καθώς υπάρχει και αποδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Σταθερή πιστωτική πολιτική εν μέσω αύξησης του πληθωρισμού και επιβράδυνσης της ανάπτυξης αναμένεται να διατηρήσει και η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, που πραγματοποιεί το μεσημέρι την τακτική συνεδρίαση Ιουνίου. Το επιτόκιο της στερλίνας προβλέπεται να παραμείνει στο 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v