Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TeliaSonera:"Oχι" στην εξαγορά από France Telecom

Η France Telecom κατέθεσε προσφορά εξαγοράς της TeliaSonera, που αποτιμά την σκανδικαβική επιχείρηση τηλεπικοινωνιών στα 41,9 δισ. δολάρια, η οποία απορρίφθηκε από το ΔΣ, της σουηδικής εταιρείας.

TeliaSonera:Oχι στην εξαγορά από France Telecom
Η France Telecom κατέθεσε προσφορά εξαγοράς της TeliaSonera, που αποτιμά την σκανδικαβική επιχείρηση τηλεπικοινωνιών στα 41,9 δισ. δολ.

Η κορυφαία επιχείρηση τηλεφωνίας της Γαλλίας προτίθεται να διαθέσει 252,5 δισ. κορόνες ή 41,9 δισ. δολ. για τις προς πώληση μετοχές της Teliasonera - ποσοστό 26% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος στις 15 Απριλίου, πριν δημοσιοποιηθεί η πρόθεση του γαλλικού ομίλου. 

Ωστόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. της TeliaSonera, Tom von Weymarn, δήλωσε ότι το συμβούλιο δεν θα στηρίξει την προσφορά διότι είναι «αισθητά χαμηλότερη» από την αξία της επιχείρησης. 

Στην επίσημη ανακοίνωση της TeliaSonera σημειώνεται ότι "η εταιρεία διαθέτει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης. Στόχος της διοίκησης να βοηθήσει ώστε να "ξεδιπλώσει" όλες τις ικανότητές της. Η προσφορά των 56,225 κορώνων Σουηδίας ανά μετοχή, είναι χαμηλότερη της αξίας του ομίλου". 

Ο συνδυασμός France Telecom και TeliaSonera θα αποτελέσει το πιο πρόσφατο βήμα στον συγκεντρωτισμό των πρώην ευρωπαϊκών μονοπωλίων και θα μπορούσε να δημιουργήσει την τέταρτη ισχυρότερη τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση στον πλανήτη.

Τον περασμένο μήνα η Deutsche Telekom ανέλαβε τον έλεγχο του ΟΤΕ, ενώ πέρσι η Telefonica κατέστη ο μεγαλύτερος μέτοχος της Telecom Italia.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v