Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασκήσεις ισορροπίας στις ευρωαγορές

Μικτή είναι η εικόνα βασικών δεικτών και επιμέρους κλάδων στις ευρωαγορές, καθώς αναζητούνται σημεία ισορροπίας, μετά το νέο "ράπισμα" από τον χρηματοοικονομικό κλάδο. Ανοδική αντίδραση στα futures της Wall.

Μικτή είναι η εικόνα των βασικών δεικτών και των επιμέρους κλάδων των ευρωαγορών, καθώς οι επενδυτές αναζητούν σημεία ισορροπίας, μετά το πρόσφατο νέο "ράπισμα" από τον χρηματοοικονομικό κλάδο. Ανοδική αντίδραση των futures της Wall.

Οι πιέσεις επιμένουν στον τραπεζικό κλάδο κατόπιν της φήμης ότι η Lehman Brothers θα ανακοινώσει τις πρώτες τριμηνιαίες ζημίες στην ιστορία της ως εισηγμένης επιχείρησης και θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 4 δισ. δολ. Η μετοχή της UBS υποχωρεί 3,1% και της Credit Suisse 1%.

Η Bank of Ireland διολισθαίνει 9% στο Δουβλίνο, αντιδρώντας στις δυσμενείς εξελίξεις από την επιχείρηση διάσωσης της βρετανικής τράπεζας Bradford & Bingley, μετά την αργία της Δευτέρας στην Ιρλανδία.

Η μετοχή της ίδιας της Bradford & Bingley ανακάμπτει 1,5% σήμερα,  μετά τη "βουτιά" 1,5% στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ η Royal Bank of Scotland αντιδρά με άνοδο 3,9%.

Χάρη στην τραπεζική ανάκαμψη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,21% στις 6.020 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,29% στις 6.988 μονάδες.

Ο CAC κερδίζει 0,2% στις 4.945 μονάδες, με στήριξη κυρίως από τον κλάδο των μίντια, μετά την προοπτική αύξησης του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου στη Γαλλία. Η TF1 κερδίζει 4,7%.

Πιέσεις υφίσταται και ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, κατόπιν της υποβάθμισης της σύστασης από την Credit Suisse για την Porsche (-3,4%).

Η Volkswagen υποχωρεί 0,6%.

Στον αντίποδα, η Carrefour ενισχύεται 2,4% κατόπιν έναρξης κάλυψης από την ING με σύσταση "αγοράς".

Η Corporate Express ενισχύεται 5,9% κατόπιν της νέας αυξημένης κατά 14% προσφοράς της Staples για την εξαγορά της.

Ανάκαμψη θα επιχειρήσουν οι βασικοί δείκτες στο άνοιγμα της Wall Street, σύμφωνα με τις ενδείξεις από τις προθεσμιακές αγορές.

Από το στατιστικό μέτωπο θα ανακοινωθούν τα μεγέθη για τις βιομηχανικές παραγγελίες Απριλίου, καθώς και στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Μαΐου και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ABC/Wash. Post.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v