Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περαιτέρω αδυναμία κερδών "βλέπει" η Citi

Περαιτέρω αδυναμία σε ό,τι αφορά την κερδοφορία προβλέπει η Citigroup σε έκθεσή της Equity Strategist (4/6) αναφέροντας ωστόσο ότι υπάρχει μια σειρά από λόγους για να είναι κανείς λιγότερο απαισιόδοξος.

Περαιτέρω αδυναμία κερδών βλέπει η Citi
Περαιτέρω αδυναμία σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική κερδοφορία προβλέπει η Citigroup στην  έκθεσή της Equity Strategist, με ημερομηνία 4 Ιουνίου, αναφέροντας ωστόσο ότι υπάρχει μια σειρά από λόγους για να είναι κανείς λιγότερο απαισιόδοξος σχετικά με την κάμψη της κερδοφορίας στον συγκεκριμένο καθοδικό κύκλο.

Η Citigroup αναφέρει ότι κατά τα τελευταία 35 χρόνια οι καθοδικοί κύκλοι που αφορούσαν στην κερδοφορία σήμαναν υποχώρηση κατά 25% και διήρκεσαν 25 μήνες. Ο τρέχων,  όπως τονίζει, έχει εμφανίσει κάμψη κερδών κατά 3% - γεγονός που δεν επιτρέπει την άποψη ότι τα χειρότερα σχετικά με την κερδοφορία είναι πίσω μας.

Εκτίμηση του οίκου είναι πως το περιθώριο υποχώρησης των κερδών από αυτό το σημείο βρίσκεται στο 10% - 20%.    

Η μεγαλύτερη αδυναμία, εκτιμά η Citigroup, αναμένεται να εντοπιστεί σε κλάδους όπου η μόχλευση είναι μεγαλύτερη, καθώς αυτά τα fora είναι περισσότερο ευάλωτα στην απομόχλευση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Χρηματοοικονομικές και καταναλωτικές εταιρίες είναι οι προφανείς υποψήφιοι στην περίπτωση αυτή, αναφέρει ο οίκος.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v