Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BIS: Μείωση πωλήσεων ομολόγων 26% στο α΄ τρίμηνο

Κυβερνήσεις και εταιρίες πώλησαν 26% λιγότερα ομόλογα (360 δισ. δολ.) κατά το α΄ τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.

BIS: Μείωση πωλήσεων ομολόγων 26% στο α΄ τρίμηνο
Κυβερνήσεις και εταιρίες πώλησαν 26% λιγότερα ομόλογα κατά το α΄ τρίμηνο του έτους, καθώς οι ζημίες στις αγορές χρεογράφων υποχρέωσαν τους χρηματοοικονομικούς οίκους να συγκρατήσουν τις πιστώσεις, ανακοίνωσε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank for International Settlements, η παγκόσμια έκδοση ομολόγων μειώθηκε στα 360 δισ. δολ. από 487 δισ. δολ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2007. Η BIS λειτουργεί από το 1930 ως η κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών.

Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι ευρωπαϊκές εκδόσεις, όπου οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν σχεδόν 50%, στα 105 δισ. δολ., καθώς οι τράπεζες της ηπείρου έχουν ζημίες και απομειώσεις 202 δισ. δολ. από την πιστωτική κατάρρευση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Merrill Lynch, οι αποδόσεις στα εταιρικά ομόλογα investment-grade σε ευρώ έχουν εκτιναχτεί στα υψηλότερα επίπεδα 10 ετών στο 6,18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v