Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη σε Ευρώπη & Ασία λόγω τραπεζών

Η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου και η ανάκαμψη του τραπεζικών μετοχών ωθούν σε ανάκαμψη τις ευρωαγορές κατόπιν πέντε διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων.

Η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου και η ανάκαμψη του τραπεζικών μετοχών ωθούν σε ανάκαμψη τις ευρωαγορές κατόπιν πέντε διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,04% στις 5825μον., ο DAX ενισχύεται 0,24% στις 6787μον. και ο CAC σημειώνει άνοδο 0,38% στις 4779 μον.

Αισθητή είναι η ανάκαμψη στον τραπεζικό κλάδο, κατόπιν της θετικής σύστασης της UBS για την μετοχή της HBOS, την ανακοίνωση της Royal Bank of Scotland ότι τα κέρδη α΄τριμήνου θα είναι «ικανοποιητικά» και την συμφωνία της BNP Paribas στην εξαγορά του βραχίονα prime brokerage της Bank of America.

Η HBOS ενισχύεται 4,8%. Η UBS την αναβάθμισε σε «αγορά» από «ουδέτερη.» Η BNP Paribas ενισχύεται 1,8% και η Barclays 2,1%.

Το κλιμα στον τραπεζικό κλάδο βοηθά και η δήλωση κορυφαίου στελέχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι τυχόν αυξήσεις των επιτοκίων τον επόμενο μήνα, δεν θα ακολουθήσεων απαραιτήτως περαιτέρω αυξήσεις.

Θετικά αντιδρούν και οι "καταπονεμένοι" ενεργοβόροι κλάδοι, και ιδιαίτερα οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι αεροπορικές εταιρίες, στην υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου από τα επίπεδα ρεκόρ.

Η Porsche ενισχύεται 2,1% και η British Airways 1,9%.

Η Corporate Express κερδίζει 1,5% κατόπιν της συμφωνίας εξαγοράς της από την Staples.

Η Inditex κερδίζει 3,5% κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της. 

Οι ασιατικές αγορές επέστρεψαν σε ανοδική τροχιά, μετά από διαδοχικές συνεδριάσεις έντονων πιέσεων και ρευστοποιήσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού που διολίσθησε στις δύο προηγουμενες συνεδριάσεις 4,6% διαμορφώθηκε σήημερα οριακά υψηλότερα. Ο Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε περίπου 1,05% αλλά οι πιέσεις επιμένουν στην κινεζική αγορά, όπου ο δείκτης CSI 300 υποχωρεί 3,4%.

Μικτή ήταν η εικόνα στο χθεσινό κλείσιμο των αμερικανικών συνεδριάσεων. Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,08%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,43% και ο S&P πτώση 0,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v