Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις με κινεζική σφραγίδα στις ευρωαγορές

Η δραματική αντίδραση του Χρηματιστηρίου της Κίνας (-8,5%) στις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό επαναφέρει σε πτωτική πορεία τις διεθνείς αγορές.

Η δραματική αντίδραση του Χρηματιστηρίου της Κίνας στις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό επαναφέρει σε πτωτική πορεία τις διεθνείς αγορές.

Τον «τόνο» στις συναλλαγές δίνουν η χθεσινή ομιλία του διοικητή της Federal Reserve, κ. Ben S. Bernanke, που επικοινώνησε σαφές μήνυμα προς την κατεύθυνση της αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ, καθώς και τα νέα μέτρα της Κίνας για συγκράτηση του δανεισμού, που «μεταφράστηκαν» σε διολίσθηση 6,5% για τον δείκτη CSI 300.

Οι προθεσμιακές αγορές υποδεικνύουν 51% πιθανότητα αύξησης του επιτοκίου Fed funds στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι πιέσεις εστιάζονται και πάλι στον τραπεζικό χώρο, στην Credit Suisse, στην Barclays (-3,3%) και στη Societe Generale (-1,3%).

Η ICAP αντιδρά με πτώση 3,8% στην υποβάθμιση της Credit Suisse για τη μετοχή της επιχείρησης χρηματιστηριακών διατραπεζικών συναλλαγών.

Κινητικότητα προκαλεί στον κλάδο λιανικής η ανακοίνωση των τριμηνιαίων πωλήσεων της Tesco (-3%).

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,87% στις 5.826 μονάδες, ο DAX 1,239% στις 6.7318 μονάδες και ο CAC 1,294% στις 4.737 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας επέβαλε νέα αύξηση στα αποθεματικά των εμπορικών τραπεζών, με στόχο την προστασία από πιστωτική κρίση αλλά και πληθωρισμό.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού έκλεισε με πτώση 1,8% και ο Nikkei υποχώρησε 1,25%.

Η εικόνα από τις αμερικανικές συναλλαγές στη Wall Street αλλά και τις ευρωαγορές χθες ήταν σταθεροποιητική, σε μια προσπάθεια ανοδικής διόρθωσης μετά το «ξεπούλημα» της περασμένης εβδομάδας.

Ο δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,58%, ενώ ο S&P έκλεισε οριακά υψηλότερα και ο Nasdaq με απώλειες 0,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v