Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαφές μήνυμα Ben Bernanke για αύξηση επιτοκίων

O διοικητής της Fed δήλωσε ότι οι ρυθμιστές της πιστωτικής πολιτικής "θα αντισταθούν σθεναρά" σε τυχόν αυξήσεις των πληθωριστικών προοπτικών, με την πιο ξεκάθαρη νύξη ότι τελείωσαν οι μειώσεις επιτοκίων.

Σαφές μήνυμα Ben Bernanke για αύξηση επιτοκίων
O διοικητής της Federal Reserve, κ. Ben S. Bernanke, δήλωσε ότι οι ρυθμιστές της πιστωτικής πολιτικής "θα αντισταθούν σθεναρά" σε τυχόν αυξήσεις των πληθωριστικών προοπτικών, κάνοντας την πιο ξεκάθαρη νύξη της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι τελείωσαν οι μειώσεις των επιτοκίων.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες "θα αντισταθούν σθεναρά σε όποια διάβρωση των μακροχρόνιων πληθωριστικών προσδοκιών¨", δήλωσε ο κ. Bernanke κατά τη διάρκεια της ετήσιας οικονομικής συνεδρίασης της Boston Fed.

Η δημιουργία οποιασδήποτε ευρείας προοπτικής για επιτάχυνση των τιμών θα είναι αποσταθεροποιητική για την ανάπτυξη, τόνισε.

Τα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη τόνωσαν την άποψη των επενδυτών ότι οι ρυθμιστές θα προχωρήσουν σε αυξήσεις των επιτοκίων.

Μετά τις δηλώσεις οι αποδόσεις των διετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο.

Ο κ. Bernanke επίσης διασκέδασε την εκτίναξη της ανεργίας στο 5,5% τον Μάιο από 5,1%, που είναι η μεγαλύτερη άνοδος 22 ετών, δηλώνοντας ότι οι κίνδυνοι σοβαρής διολίσθησης στην αμερικανική οικονομία έχουν υποχωρήσει.

Το σχόλιό του σημαίνει κατά τους αναλυτές ότι η Fed ανησυχεί πλέον περισσότερο για τον πληθωρισμό, παρά για την ανάπτυξη. Οι κίνδυνοι στον πληθωρισμό και στις πληθωριστικές προοπτικές οφείλονται στην έκρηξη των τιμών στα καύσιμα.

Η τιμή της βενζίνης ξεπέρασε χθες στην Αμερική τα 4 δολ. ανά γαλόνι για πρώτη φορά στην ιστορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v