Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ καλαμποκιού επί 6η διαδοχική μέρα

Σε επίπεδα-ρεκόρ αναρριχήθηκε η τιμή του καλαμποκιού επί έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς μειώνεται η παραγωγή των ΗΠΑ εξαιτίας έντονων βροχοπτώσεων στην επικράτεια.

Ρεκόρ καλαμποκιού επί 6η διαδοχική μέρα
Σε επίπεδα-ρεκόρ αναρριχήθηκε η τιμή του καλαμποκιού επί έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας του τροφίμου, ενδέχεται να μειώσουν τις εκτιμήσεις εσοδείας εξαιτίας έντονων βροχοπτώσεων στην επικράτεια.

Η τιμή της σόγιας ακολούθησε και ενισχύθηκε σε υψηλό τριών μηνών. Οι έντονες βροχοπτώσεις στις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής έχουν προκαλέσει πλημμύρες κι έχουν μειώσει τις σοδειές.

Η παραγωγή αραβοσίτου των ΗΠΑ ενδεχομένως να μειωθεί 10% σε σχέση με πέρυσι και τα αποθέματα να διολισθήσουν σε χαμηλό 13 ετών μέχρι το θερισμό του επόμενου έτους, ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Γεωργίας.

Οι τιμές του καλαμποκιού έχουν ενισχυθεί 26% τις δύο τελευταίες εβδομάδες και 83% στο τελευταίο έτος. Το σιτάρι, το ρύζι, η σόγια και το φοινικέλαιο επίσης έχουν ανέλθει σε επίπεδα-ρεκόρ φέτος.

Το συμβόλαιο Ιουλίου του αραβοσίτου ενισχύθηκε 18,5 σεντς ή 2,6% χθες, στα 7,2175 δολ. ανά μπούσελ (70 περίπου λίμπρες) στο Χρηματιστήριο του Σικάγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v