Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

InBev: Προσφορά 46,3 δισ.$ για Anheuser-Busch

Προσφορά εξαγοράς ύψους 46,3 δισ. δολαρίων σε μετρητά για την Anheuser-Busch, κατέθεσε η InBev, με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερη ζυθοποιίας παγκοσμίως.

InBev: Προσφορά 46,3 δισ.$ για Anheuser-Busch
Προσφορά εξαγοράς ύψους 46,3 δισ. δολαρίων σε μετρητά για την Anheuser-Busch, κατέθεσε η βελγική InBev που παρασκευάζει την μπύρα "Stella Artois", με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερη ζυθοποιίας παγκοσμίως.

Η InBev προσφέρει 65 δολάρια ανά μετοχή της Anheuser-Bush ζυθοποιίας που παρασκευάζει τη μπύρα "Bud", ήτοι με premium 11% σε σύγκριση με το χθεσινό «κλείσιμο» της μετοχής στη Ν. Υόρκη, με τη διοίκηση της Anheuser-Bush να δηλώνει ότι «εξετάζει λεπτομερώς την προσφορά».

Ενδεχόμενη ολοκλήρωση της εξαγοράς, θα δημιουργήσει την μεγαλύτερη ζυθοποιία του κόσμου, η οποία θα έχει στην κατοχή της του 50% της αμερικανικής αγοράς, ενώ θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά σε μετρητά που έχει πραγματοποιηθεί στην ιστορία των αγορών.

Όπως, δε, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η InBev, θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά με δάνειο ύψους 40 δισ. δολαρίων, το οποίο θα έχει, ήδη, «κλείσει» με τραπεζικούς ομίλους, μεταξύ των οποίων και η Banco Santander.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v