Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill: Μελετά πωλήσεις σε Bloomberg, BlackRock

Ο διευθύνων σύμβουλος της Merrill Lynch δήλωσε ότι θα μελετήσει πώληση των μεριδίων της στο πρακτορείο Bloomberg και στον όμιλο διαχείρισης BlackRock εάν χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια.

Merrill: Μελετά πωλήσεις σε Bloomberg, BlackRock
Ο διευθύνων σύμβουλος της Merrill Lynch, κ. John Thain, δήλωσε ότι η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή στον πλανητη θα μελετήσει πώληση των μεριδίων της στο πρακτορείο ειδήσεων και χρηματοοικονομικών δεδομένων Bloomberg και στον όμιλο διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων BlackRock εάν χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια.

Ο κ. Thain δήλωσε ότι θεωρεί πως η Merrill Lynch διαθέτει "καλή κεφαλαιοποίηση", αλλά πρόσθεσε ότι πέρυσι η εταιρία έθεσε υπό μελέτη πρόταση πώλησης του μεριδίου 13 δισ. δολ. στην BlackRock ή του μεριδίου στο Bloomberg που αποτιμάται στα 5 - 6 δισ. δολ. 

Ο κ. Thain ποτέ στο παρελθόν δεν έχει μιλήσει για σκέψεις πώλησης των μεριδίων στο Bloomberg ή στην BlackRock και η τωρινή του δήλωση για ενδεχόμενη πώληση κάποιων από τα πλέον εύρωστα ενεργητικά του ομίλου καταδεικνύει τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένες επενδυτικές τράπεζες στη συγκέντρωση κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v