Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική "απάντηση" ευρωαγορών σε Wall και Ασία

Χάρη στους κλάδους εμπορευμάτων και την κινητικότητα σε deals, οι ευρωαγορές αντιδρούν στην κάθετη πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης και τις «βουτιές» σε Wall και Ασία.

Χάρη στους κλάδους εμπορευμάτων και την κινητικότητα από το μέτωπο των εξαγορών, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιδρούν στην κάθετη διολίσθηση της προηγούμενης συνεδρίασης και τις «βουτιές» σε Wall και Ασία.

Η άνοδος του πετρελαίου κατά 5 δολ. και οι ανησυχίες για επιτάχυνση του πληθωρισμού και αυξήσεις των επιτοκίων οδήγησαν σε έντονη πτώση τα χρηματιστήρια σε ΗΠΑ και Ασία καθώς και τς ευρωπαϊκές αγορές χθες.

Η κλαδική εικόνα στα διεθνή χρηματιστήρια παραμένει στο μοτίβο όλων των πρόσφατων συνεδριάσεων ανά τον πλανήτη, με έντονες πιέσεις στις χρηματοοικονομικές μετοχές και τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και στήριξη από τους τους κλάδους ενέργειας και μετάλλων ενέργειας.

Οι κλάδοι εμπορευμάτων συγκρατούν και σήμερα την πτώση, ειδικά κατόπιν της αναβάθμισης της σύστασης της Lehman Brothers για την μετοχή της ΒΡ. Η BP ενισχύεται 1,6% και η Total ακολουθεί με ανάκαμψη 1,1%.

Η κινητικότητα στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, κατόπιν της προσφοράς 46,3 δισ. δολ. της InBev για την Anheuser-Busch, βελτιώνει κάπως την χρηματιστηριακή ψυχολογία. Η Anheuser-Busch αντιδρά με εκτίναξη 8,4% και η InBev ενισχύεται 3%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,41% στις 5746 μονάδες, ο DAX 0,33% στις 6672 μονάδες και ο CAC 0,53% στις 4685 μονάδες.

Στην Ασία ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού διολίσθησε 2,5% ενώ ο Nikkei αποδυναμώθηκε 2,18%, ο CSI 2,9%, και ο Hang Seng 2,22%.

Η νέα ενίσχυση του πετρελαίου αλλά και οι αρνητικές επισημάνσεις στην έκθεση Beige Book της Fed για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, πίεσαν την Wall σε άλλη μια συνεδρίαση ισχυρών απωλειών.

Ο Dow Jones υποχώρησε 1,68%, ο Nasdaq 2,24% και ο S&P 1,69%.

Οι απώλειες των ευρωαγορών εχθές πλησίασαν το 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v