Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Ήπιες πιέσεις καταγράφονται στις ασιατικές αγορές, μετά και την συμφωνία για αύξηση ρεκόρ στις τιμές σιδηρομεταλλεύματος στην Κίνα. Πτώση 0,06% για Nikkei.

Γενναία προσπάθεια σταθεροποίησης καταβάλλουν οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές, αλλά δεν πετυχαίνουν απόλυτα τον στόχο τους, δεδομένων και των αρνητικών ειδήσεων σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Παράλληλα, όμως, οι επενδυτές διατηρούν και στάση αναμονής, δεδομένης της έναρξης, σήμερα 24/6 της διήμερης συνεδρίασης της Fed, με την ανακοίνωση της απόφασης να πραγματοποιείται στις 25/6 και την αγορά να έχει προεξοφλήσει διατήρηση αμετάβλητων των αμερικανικών επιτοκίων στο 2%.

Πτώση 0,4% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο πτωτικών-ανοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 2 προς 1.

Στο 0,06% οι απώλειες για τον Nikkei, ο οποίος, πάντως, στηρίζεται αρκετά και από την υποχώρηση του γεν σε χαμηλό σχεδόν 11 μηνών έναντι του ευρώ, πορεία η οποία στηρίζει τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων.

Στο «κόκκινο» οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους ASX και Hang Seng να αποδυναμώνονται 0,19% και 0,51% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα διαθέσεις ανάκαμψης για την αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται 0,9%, τον Shanghai Composite να καταγράφει οριακή άνοδο στο 0,01%, ενώ ισχυρά κέρδη σημειώνει ο Shenzen Composite, καθώς ενισχύεται 1,2%.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη χθεσινή συνεδρίαση και της Wall Street, με τον Dow Jones να «τερματίζει» πρακτικά αμετάβλητος στο επίπεδο των 11.842,36 μονάδων, τον S&P 500 να ενισχύεται οριακά 0,01% στις 1.318,01 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 2.385,74 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,85%.

Διαθέσεις αναμονής και σταθεροποίησης καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών – βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters – με τον DAX 30 να κινείται έως και οκτώ μονάδες υψηλότερα, τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά εννέα μονάδες και τον CAC 40 να σημειώνει οριακή άνοδο πέντε μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v