Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές μετά την Wall

Μικτή εικόνα επικράτησε στα ασιατικά χρηματιστήρια, κατά το «πρότυπο» της συνεδρίασης στην Wall Street. Εξαίρεση στο ήπιο κλίμα η Κίνα, όπου ο δείκτης CSI 300 υποχώρησε επί 10η συνεχόμενη συνεδρίαση.

Μικτή εικόνα επικράτησε στο κλείσιμο των ασιατικών χρηματιστηρίων, κατά το «πρότυπο» της χθεσινής συνεδρίασης στην Wall Street. Εξαίρεση στο ήπιο κλίμα το χρηματιστήριο της Κίνας, όπου ο δείκτης CSI 300 έκλεισε με πτώση επί 10 συνεχόμενη συνεδρίαση.

Κέρδη απεκόμισαν στο σύνολο των ασιατικών χρηματιστηρίων οι κλάδοι τραπεζών και μετάλλων. Οι τράπεζες ενισχύονται καθώς διαφαίνεται συγκράτηση πλέον των ζημιών εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης, ενώ οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις συνέχισαν την αναρρίχησή τους στον απόηχο της αύξησης των τιμών των μετάλλων.

Το επίκεντρο είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β’ τριμήνου μεγάλων τραπεζών της υφηλίου, που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού έκλεισε με άνοδο 0,5% ενώ ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε αμετάβλητος στις 14.354 μονάδες.

Χθες στην Wall Street επικράτησαν στο κλείσιμο μικτά πρόσημα, καθώς ο Dow λίγη ώρα πριν τη λήξη της συνεδρίασης ξαναγύρισε σε αρνητικό έδαφος, σε αντίθεση με τον Nasdaq που κατέγραψε σημαντικά κέρδη και τον S&P 500 που έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος.

Σταθεροποιητική εικόνα προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών στις ευρωαγορές.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v