Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά η Κίνα–Οριακές διακυμάνσεις Nikkei

Στροφή σε πτωτική τροχιά για την κινεζική αγορά, μετά από τρεις συνεδριάσεις συνεχούς ανόδου, καθώς επιστρέφουν οι φόβοι για «σφιχτή» νομισματική πολιτική. Οριακές διακυμάνσεις για το ιαπωνικό χρηματιστήριο.

Το μήνυμα της Fed ότι οι φόβοι για ύφεση στην αμερικανική οικονομία απομακρύνονται, έγινε δεκτό με «συγκρατημένη αισιοδοξία» από τους επενδυτές των ασιατικών αγορών, οι οποίοι στράφηκαν κατά κύριο λόγω σε μετοχές ομίλων υψηλής τεχνολογίας, αλλά και «καλή θέση» στην αμερικανική αγορά.

Κέρδη 3,1% για τη μετοχή της Sony, ενώ ανάλογες διαθέσεις επιδεικνύει και αυτή της Nintendo με άνοδο πλησίον του 1,6%.

Ράλι για την Commonwealth Bank of Australia (4,9%), τον δεύτερο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της χώρας, μετά τη διαβεβαίωση της διοίκησης ότι «δεν υπάρχει ανάγκη συγκέντρωσης έξτρα κεφαλαίων».

Αποτέλεσμα ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας – Ειρηνικού να ενισχύεται 0,8%, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο πέντε προς τρία.

Εύθραυστες ισορροπίες για την ιαπωνική αγορά, με τον Nikkei να παραμένει πρακτικά αμετάβλητος, σημειώνοντας, αυτήν την ώρα, οριακές απώλειες της τάξης του 0,04%.

Στον αντίποδα σε ανοδική τροχιά τα χρηματιστήρια Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους ASX και Hang Seng να ενισχύονται 1,36% και 0,43% αντίστοιχα.

«Στοπ» στο ανοδικό σερί της Κίνας, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού αλλά και για χαλάρωση της ανάπτυξης επιστρέφουν. Πτώση 0,8% για τον CSI 300, με τον Shenzhen Composite να κινείται σε ανάλογη κατεύθυνση με απώλειες 0,5%. Ισχυρότερες οι πιέσεις για τον Shanghai Composite, ο οποίος κινείται κατά 1,1% χαμηλότερα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, η Fed υπέδειξε ότι βλέπει «το ποτήρι μισογεμάτο» για την αμερικανική οικονομία, ενώ η υποχώρηση της τιμής πετρελαίου αποτέλεσε «καύσιμο» για τους τρεις βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς.

O Dow Jones έκλεισε στις 11.811 μονάδες με οριακά κέρδη 0,04%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,39%, στις 2.401 μονάδες. Άνοδος 0,58% για τον S&P 500, στις 1.321 μονάδες.

Η υποχώρηση πετρελαίου αναμένεται να ασκήσει σημαντικές πιέσεις στις δεικτοβαρείς μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τα futures να υποδεικνύουν πτωτικό ξεκίνημα για τους βασικούς δείκτες της Γηραιάς Ηπείρου.

Βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, ο DAX 30 κινείται 29 μονάδες χαμηλότερα, ο FTSE 100 καταγράφει πτώση 28 μονάδων και ο CAC 40 υποχωρεί κατά 29 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v