Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπορούσε και καλύτερα η Wall Street

Τα υψηλά κέρδη που σημείωναν οι δείκτες Dow και S&P 500 περιορίστηκαν σημαντικά λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης. Ξεχώρισε ο Nasdaq. Στο επίκεντρο πετρέλαιο και FED.  Άνοδος στις ευρωαγορές.

Η υποχώρηση του πετρελαίου αποτέλεσε την κύρια αφορμή για τα κέρδη της Wall, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε επίσης η FED και οι επισημάνσεις της για τον πληθωρισμό. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Καύσιμο ανόδου για την αμερικανική αγορά αποτέλεσε η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου κατά 1,8%, στα 134,5 δολάρια ανά βαρέλι. Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την πτώση στην ενίσχυση των πετρελαϊκών αποθεμάτων στις ΗΠΑ κατά 803 χιλ. έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 1,1 εκατομμυρίων βαρελιών.

Η FED κατά τη σημερινή της συνεδρίαση διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 2,0% τονίζοντας ότι οι πιθανότητες ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων έχουν ενισχυθεί. Παράλληλα υπογράμμισε πως το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της ανάπτυξης έχει μειωθεί σε σχέση με την τελευταία της συνεδρίαση.

Στις εταιρικές ειδήσεις η μετοχή της Boeing αποτέλεσε «βαρίδι» για το Dow καθώς σημείωσε πτώση άνω του 7% μετά την υποβάθμιση από την Goldman Sachs σε «sell».

Πτώση για την American Express και την Bank of America, ενώ αντίθετα άνοδο κατέγραψε η JP Morgan.

Λίγο πριν το κλείσιμο τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα συγκέντρωσαν στο NYSE οι Citigroup, iShares και General Electric, ενώ στο Nasdaq οι PowerShares, Microsoft και Intel.

Οι βασικοί δείκτες και ιδιαίτερα ο Dow Jones σημείωσαν υψηλότερα κέρδη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ οι πωλητές ισχυροποιήθηκαν στο τελευταίο ημίωρο αυτής.

O Dow Jones έκλεισε στις 11.811 μονάδες με οριακά κέρδη 0,04%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,39%, στις 2.401 μονάδες. Άνοδος 0,58% για τον S&P 500, στις 1.321 μονάδες.

Το δικαίωμα της 3Ε, ενισχύθηκε 0,32%, στα 28,4 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε άνοδο 3,38%, στα 9,18 δολάρια. Άνοδος 3,5% για το δικαίωματου ΟΤΕ, στα 12,54 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,56%, στις 5.666 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,4%, στις 4.536 μονάδες. Κέρδη 1,25% για τον DAX 30, στις 6.617 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v