Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρέλαιο και τράπεζες "φρενάρουν" τη Wall

Μικτές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους και πάλι στους τραπεζικούς τίτλους αλλά και την ανάκαμψη του πετρελαίου. Με κέρδη έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Μικτές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, καθώς οι πιέσεις στους τραπεζικούς τίτλους και η ανάκαμψη του πετρελαίου περιορίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον που προκάλεσε το deal ύψους 4,8 δισ. δολαρίων μεταξύ των Corn Products και Bunge.

Έτσι, αν και η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας ξεκίνησε ανοδικά, με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά τα νέα από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, η νέα εκτίναξη της πετρελαϊκής τιμής προς τα 138 δολάρια το βαρέλι και οι συνεχιζόμενες πιέσεις στις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου δεν αφήνουν την αγορά να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Αυτήν την ώρα λοιπόν, ο Dow Jones κινείται στις 11.857,50 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,13%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,18%, στις 1.320,35 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,20% και διαμορφώνεται στις 2.401,27 μονάδες.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, πιέσεις δέχονται οι περισσότεροι χρηματοπιστωτικοί τίτλοι, εν μέσω δημοσιευμάτων για μείωση προσωπικού από τις Citigroup και Goldman Sachs, αλλά και τις υποβαθμίσεις συστάσεων για τραπεζικές μετοχές.

Στο προσκήνιο βρίσκονται επίσης οι τίτλοι των Bunge και Corn Products, μετά την ανακοίνωση της πρώτης ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της δεύτερης έναντι τιμήματος ύψους 4,8 δισ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,83% και έκλεισε στις 5.667,20 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε άνοδο 0,17% και ολοκλήρωσε στις 6.589,46 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε οριακά υψηλότερα, στις 4.511,37 μονάδες (+0,05%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v