Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοκτέιλ πιέσεων στη Wall Street

Πτώση καταγράφει η Wall καθώς αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για τις τράπεζες, ενώ οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν και πάλι άνοδο. Aπώλειες στις ευρωαγορές.

Πτώση καταγράφει η Wall Street καθώς αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο, ενώ οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν και πάλι άνοδο. Aπώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικοτερα η Moody’s προχώρησε στην υποβάθμιση των αξιολογήσεων των εταιριών ασφάλισης ομολόγων MBIA και Ambac Financial λόγω «ανησυχιών» για την οικονομική ευρωστία των δύο επιχειρήσεων. Οι μετοχές των δύο εισηγμένων καταγράφουν πτώση της τάξης του 1%.

Απώλειες και για τη Wachovia μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει fund της αμερικανικής τράπεζας αλλά και για τη Washington Mutual ύστερα από την ανακοίνωση για περικοπές 1.200 θέσεων εργασίας.

Στο προσκήνιο και οι αρνητικές εκτιμήσεις της Merrill Lynch για τα μειώμενα μερίσματα που θα διαθέσουν αμερικανικές τράπεζες όπως οι Wachovia και Βank of America.

Η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται προς τα 134 δολάρια ανά βαρέλι μετά την υποχώρηση του δολαρίου και την «απειλή» απεργιών σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Νιγηρία. Το αργό είχε υποχωρήσει κατά σχεδόν 5 δολάρια κατά τη χθεσινή συνεδρίαση μετά την απόφαση της Κίνας για αύξηση στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου.

Σε πτωτικό κανάλι η Continetal Airlines και UAL με τους επενδυτές να αποκομίζουν κέρδη από την χθεσινή ισχυρή άνοδο, όπως εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να υπάρξει έντονη μεταβλητότητα λόγω της τετραπλής λήξης παράγωγων προϊόντων (quadruple witching).

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.951 μονάδες με πτώση 0,8%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,84%, στις 2.441 μονάδες. Απώλειες 0,63% για τον S&P 500, στις 1.334 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,07%, στις 5.647 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 1,2%, στις 4.536 μονάδες. Πτώση 1,44% για τον DAX 30, που κινείται στις 6.624 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v