Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η UBS βοήθησε πελάτες να αποκρύψουν 20 δισ. δολ.

Ο βραχίονας private banking της UBS AG ενεπλάκη σε μια σειρά σχέδια που βοήθησαν Αμερικανούς πελάτες να αποκρύψουν 20 δισ. δολ. και να φοροδιαφύγουν, σύμφωνα με την ομολογία πρώην τραπεζίτη.

Η UBS βοήθησε πελάτες να αποκρύψουν 20 δισ. δολ.
Ο βραχίονας private banking της ελβετικής τράπεζας UBS AG ενεπλάκη σε μια σειρά σχεδίων που είχαν στόχο να αποκρύψουν Αμερικανοί πελάτες 20 δισ. δολ. και να φοροδιαφύγουν, σύμφωνα με την ομολογία πρώην τραπεζίτη που αποδέχτηκε την ενοχή του σε συμμετοχή σε συνωμοσία.

Ο 43χρονος κ. Bradley Birkenfeld και συνάδελφοί του βοήθησαν εύπορους Αμερικανούς πελάτες να αποκρύψουν χρήματα, συνιστώντας τους να τα τοποθετήσουν σε ρευστό και κοσμήματα σε ελβετικές θυρίδες ασφαλείας, να αγοράσουν έργα τέχνης και χρυσαφικά χρησιμοποιώντας offshore λογαριασμούς και να ανοίξουν λογαριασμούς σε ονόματα τρίτων προσώπων, όπως ομολόγησε ο ίδιος ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Φλόριντας.
 
Ο κ. Birkenfeld, που συνεργάζεται σε έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης στη UBS, δήλωσε ότι αυτού του είδους οι πρακτικές «ήταν συνήθεις» στον χώρο του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v