Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall με το βλέμμα στη FED

Κέρδη καταγράφει η Wall Street, με τους αναλυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις αποφάσεις της FED και στη συνοδευτική δήλωση με τις "επισημάνσεις" για οικονομία και τον  πληθωρισμό. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Κέρδη καταγράφει η Wall Street, με τους αναλυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις αποφάσεις της FED και στη συνοδευτική δήλωση για την οικονομία και τον πληθωρισμό. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προβλέπεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο επίπεδο του 2%, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα συνοδευτικά σχόλια αναφορικά με την πορεία του πληθωρισμού και των μακροοικονομικών μεγεθών.

Απώλειες σημειώνει η Monsanto παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις που εξέφρασε για το σύνολο του οικονομικού έτους.

Μικρή πτώση και για την Oracle που ανακοινώνει αποτελέσματα δ΄ τριμήνου μετά το πέρας της συνεδρίασης. Αναμένεται ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα καταγράψουν αύξηση 22% στα 44 σεντς ανά μετοχή.

Στο προσκήνιο και η μετοχή της General Mills η οποία "είδε" τα κέρδη δ΄ τριμήνου να υποχωρούν 17% λόγω απωλειών από τοποθετήσεις σε εμπορεύματα.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών κινήθηκαν σταθεροποιητικά, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσουν κατά 0,6%.

Οι πετρελαϊκές τιμές υποχωρούν προς τα 136 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα 887 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.836 μονάδες με κέρδη 0,26%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,55%, στις 2.381 μονάδες. Άνοδος 0,46% για τον S&P 500 στις 1.321 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,47%, στις 5.661 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,95%, στις 4.516 μονάδες. Κέρδη 0,52% για τον DAX 30, στις 6.569 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v