Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πετρελαϊκό κλοιό παραμένει η Wall Street

Παραμένει υπό πίεση η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην άνοδο των πετρελαϊκών τιμών και στην επιδείνωση του κλίματος. Σήμερα ξεκινά η συνεδρίαση της Fed για τα επιτόκια. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Παραμένει υπό πίεση η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην ανοδική κίνηση του πετρελαίου και στην προειδοποίηση κερδοφορίας της UPS.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, στη Wall Street συνεχίστηκε το αρνητικό κλίμα που κυριάρχησε και στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην πετρελαϊκή τιμή και στην κατάσταση του χρηματοοικονομικού κλάδου, αψηφώντας σειρά deals.

Ο κ. Tom Hougaard, αναλυτής της City Index στο Λονδίνο, σχολίασε ότι τα ανησυχητικά μετά τη μεγάλη υποχώρηση της Παρασκευής είναι ότι οι short sellers δεν επέστρεψαν στην αγορά τη Δευτέρα για να αποκομίσουν κέρδη αγοράζοντας μετοχές και πως δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον για αναζήτηση ευκαιριών.

Ωστόσο, ο κ. Kevin Gardiner, επικεφαλής μετοχικής στρατηγικής της HSBC, τόνισε ότι, αν και δεν βλέπει ολοκλήρωση της περιόδου μεταβλητότητας, ένα ράλι στο β΄ εξάμηνο δεν είναι απλώς πιθανό.

Στη σημερινή συνεδρίαση το πετρέλαιο, που αρχικά κινήθηκε υψηλότερα από τα 138 δολάρια λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Νιγηρία και αυτή την ώρα ενισχύεται οριακά, στα 136,9 δολάρια, συνεχίζει να καθορίζει τις τάσεις στην αγορά.

Παράλληλα, η σημαντική επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος τον Ιούνιο, με τον δείκτη να υποχωρεί στο 50,4, προβληματίζει τους επενδυτές.   

Νωρίτερα, ο δείκτης στεγαστικής αγοράς case shiller έδειξε ότι οι τιμές των κατοικιών στις μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει κατά 15,3% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο.

Επίσης, σήμερα ξεκινά η συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Federal Reserve, με την αγορά να προεξοφλεί διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα του 2%.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης τίθεται ο τίτλος της UPS, ο οποίος υποχωρεί κατά 4,9% μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων κερδοφορίας για το 2008.

Ο Dow Jones κινείται στις 11.752 μονάδες με απώλειες 0,78%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,99%, στις 2.362 μονάδες. Πτώση 0,75% για τον S&P 500, στις 1.308 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,01% στις 5.609 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,31%, στις 4.452 μονάδες. Πτώση 1,54% και για τον DAX 30 στις 6.488 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v