Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FED:Εμφαση στον πληθωρισμό-Σταθερά επιτόκια

Αμετάβλητα στο 2,0% διατήρησε τα αμερικανικά επιτόκια η FED τονίζοντας πως οι πιθανότητες ενίσχυσης του πληθωρισμού είναι αυξημένες. Υπογραμμίζει ότι το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της ανάπτυξης έχει υποχωρήσει.

FED:Εμφαση στον πληθωρισμό-Σταθερά επιτόκια
Αμετάβλητα στο 2,0% διατήρησε τα αμερικανικά επιτόκια η FED κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, τονίζοντας ότι οι πιθανότητες ενίσχυσης του πληθωρισμού είναι αυξημένες.

Εξαιτίας της σημαντικής ανόδου των τιμών στην ενέργεια σε ορισμένα εμπορεύματα αλλά και σε ορισμένους δείκτες πληθωριστικών προσδοκιών, η αβεβαιότητα αναφορικά με τον πληθωρισμό παραμένει υψηλή, προσθέτει, εκτιμώντας ωστόσο πως τα επόμενα τρίμηνα ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει.

Στη συνοδευτική ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της ανάπτυξης έχει υποχωρήσει σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίασή της, ενώ "παρατηρεί" μια συγκράτηση των δαπανών των νοικοκυριών.


Επισημαίνει ακόμη ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην οικονομία και τις αγορές ώστε να παρέμβει όταν κριθεί απαραίτητο.

Υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων στο 2,0% ψήφισαν οι: Ben S. Bernanke, Timothy F. Geithner, Donald L. Kohn. Randall S. Kroszner, Frederic S. Mishkin, Sandra Pianalto, Charles I. Plosser, Gary H. Stern και Kevin M. Warsh.

Υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων ψήφισε ο Richard W. Fisher.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v