Πτώση χωρίς τέλος για Κίνα-Σταθεροποίηση Nikkei

Σταθερά σε "κλοιό πιέσεων" (-2,2%) παραμένει η κινεζική αγορά, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στην αγορά της Ιαπωνίας, με τον Nikkei να υποχωρεί οριακά.

Η υποχώρηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιαπωνία, σε συνδυασμό με την προειδοποίηση της κεντρικής τράπεζας της Ν. Κορέας για ενισχυμένο πληθωρισμό και η χαλάρωση του ρυθμού επέκτασης της μεταποίησης στην Κίνα, δημιουργούν το κατάλληλο «κοκτέιλ» που διατηρεί τις ασιατικές αγορές σε αρνητικό πρόσημο.

Σε χαμηλό 15 και πλέον μηνών ο CSI 300, ο οποίος υποχωρεί 2,2%, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο ένα προς τέσσερα, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται και οι δύο ακόμη βασικοί δείκτες της κινεζικής αγοράς. Πτώση 1,8% για τον Shanghai Composite και στο 1,4% για τον Shenzhen Composite.

Πρακτικά αμετάβλητος στο επίπεδο των 136,72 μονάδων ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «έκλεισε» το α’ εξάμηνο με πτώση της τάξης του 13%, καταγράφοντας την χειρότερη πορεία του σε διάστημα 16 ετών.

Σταθεροποιητική η πορεία για Nikkei ο οποίος υποχωρεί οριακά στο 0,03%, ενώ αρκούντως ισχυρότερες οι πιέσεις για την αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να σημειώνει απώλειες 1,18%. Διαθέσεις ανάκαμψης για την αγορά του Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng ενισχύεται 0,27%.

Οι ασιατικές αγορές βρίσκονται στο «ίδιο κλίμα» με την Wall Street, η οποία χθες ολοκλήρωσε τον χειρότερο μήνα έξι ετών, με τον Dow να υποχωρεί – για τον Ιούνιο – 10,2% τον Nasdaq 9,1% και τον S&P 500 στο 8,6%.

Ήπια πτωτικά αναμένεται να ξεκινήσουν τη πρώτη συνεδρίαση του γ’ τριμήνου οι ευρωπαϊκές αγορές, βάσει των futures, με τον DAX 30 να κινείται έως και 10 μονάδες χαμηλότερα, τον FTSE 100 στις επτά μονάδες και τον CAC 40 έως και 10 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v