Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αρκούδες επανεμφανίστηκαν στη Wall

Οι χρηματοοικονομικές εταιρίες αποτέλεσαν και πάλι τον αδύναμο κρίκο της Wall η οποία σημείωσε πτώση, παρά την υποχώρηση του πετρελαίου, σε μια συνεδρίαση μεγάλης μεταβλητότητας. Ανοδος στις ευρωαγορές.

Οι χρηματοοικονομικές εταιρίες αποτέλεσαν και πάλι τον αδύναμο κρίκο της Wall η οποία σημείωσε πτώση παρά την υποχώρηση του πετρελαίου σε μια συνεδρίαση μεγάλης μεταβλητότητας. Ανοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η ανησυχία για την ευρωστία των εταιριών του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου, με αφορμή την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου, λειτούργησε ως ισχυρό αντίβαρο στην πτώση της τιμής του αργού, εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Aπώλειες κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των Citigroup, Lehman Brothers, Bank of America. Πτώση που υπερβαίνει το 20% σημείωσαν και οι τίτλοι των Fannie Μae και Feddie Mac. 

Aντίθετα σε θετικό έδαφος βρέθηκε η Alcoa η οποία ανοίγει τον χορό των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου αύριο Τρίτη.

Κέρδη που ξεπέρασαν το 10% για την Yahoo μετά την «ανακοίνωση» της Microsoft ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει νέα πρόταση εξαγοράς για την εταιρία, εφόσον πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

Στο μεταξύ οι πετρελαϊκές τιμές έκλεισαν στα 141,4 δολάρια ανά βαρέλι καταγράφοντας ημερήσιες απώλειες άνω του 2,7%, ενώ το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, στα επίπεδα του 1,57. 

Λίγο πριν το κλείσιμο το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν στο NYSE οι Citigroup, iShares και Βank of America και στο Nasdaq οι PowerShares, Yahoo και Μicrosoft.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 11.231 μονάδες με πτώση 0,5%, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.243 μονάδες με πτώση 0,09%. Απώλειες 0,84% για τον S&P 500, στις 1.252 μονάδες.

H σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα καθώς οι δείκτες ξεκίνησαν με κέρδη, στη συνέχεια υποχώρησαν σημαντικά, αργότερα ανέκαμψαν και λίγο πριν το τέλος ξαναπέρασαν στο κόκκινο.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο S&P 500 μετά τις σημερινές απώλειες βρίσκεται μια ανάσα απο τη bear market.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 1,03%, στα 11,8 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε απώλειες 2,61%, στα 8,57 δολάρια. Κέρδη 4,5% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 26,23 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 1,85% στις 5.512 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 1,8%, στις 4.342 μονάδες. Άνοδος 1,97% για τον DAX 30, στις 6.395 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v