Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριγμα σε πετρέλαιο & δολάριο βρίσκει η Wall

Κέρδη σημειώνει η Wall Street μετά τη μικρή υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών και την ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Κέρδη σημειώνει η Wall Street μετά τη μικρή υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών και την ενίσχυση του δολαρίου. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η άνοδος του δολαρίου προς τα επίπεδα του 1,56 ωθεί ελαφρώς χαμηλότερα των 143 δολαρίων την τιμή του αργού και παρέχει το καύσιμο για την άνοδο στην αγορά, εξηγούν αναλυτές.

Στις εταιρικές ειδήσεις, απώλειες σημειώνει η μετοχή της General Motors με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάζει, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας.

Επιπροσθέτως, δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε πώληση μονάδων της.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Merrill Lynch, η οποία εξετάζει την πώληση του μεριδίου που κατέχει στο Bloomberg αλλά και της Blackrock.

Aντίθετα, απώλειες καταγράφει η μετοχή της φαρμακευτικής Merck μετά την υποβάθμιση σε "neutral" από "buy".

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.331 μονάδες με κέρδη 0,38%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,92%, στις 2.266 μονάδες. Κέρδη 0,4% για τον S&P 500, στις 1.268 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική αγορά παρέμεινε κλειστή την Παρασκευή 4 Ιουλίου λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,79%, στις 5.470 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,77%, στις 4.306 μονάδες. Άνοδος 1,0% για τον DAX 30, στις 6.390 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v