Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στις ασιατικές αγορές – Στο 4% η Κίνα

Με τις καλύτερες των προθέσεων ξεκινούν τη νέα εβδομάδα οι ασιατικές αγορές με το χρηματιστήριο της Κίνας να καταγράφει ράλι, σημειώνοντας άνοδο 4%, ενώ αρκούντως ισχυρά ανοδικά κινείται ο Nikkei με κέρδη 1,15%.

Ισχυρή άνοδος για τις ασιατικές αγορές, με «αιχμή του δόρατος» τις κινεζικές τράπεζες, μετά την πρόβλεψη της China Merchants Bank (6,3%) για υψηλότερα εκ του αναμενόμενου κέρδη αλλά και φημών ότι το Πεκίνο θα παρέμβει για τη «σωτηρία» προβληματικών κατασκευαστικών ομίλων.

Στο 0,5% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τους εννέα εκ των δέκα κλαδικών δεικτών που τον απαρτίζουν να σημειώνουν σημαντική άνοδο.

Σε ανάλογη πορεία κινείται και ο Nikkei, με κέρδη της τάξης του 1,15%, ενώ στο 1,50% διαμορφώνεται η άνοδος για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Δυναμική η επιστροφή της κινεζικής αγοράς, με τον CSI 300 να ενισχύεται 4,6%, ενώ ταυτόσημη πορεία ακολουθούν οι Shanghai Composite και Shenzhen Composite με άνοδο 4% και 4,1% αντίστοιχα.

Μοναδική «παραφωνία» στις ασιατικές αγορές αυτή της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να υποχωρεί 1,57%.

Σε θετική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών – βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters – με τον DAX 30 να κινείται έως και 37 μονάδες υψηλότερα, τον FTSE 100 στις 27 μονάδες και τον CA 40 πλησίον των 20 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v