Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη εβδομάδα πτώσης στα διεθνή χρηματιστήρια

Την 5η εβδομάδα συνεχόμενης πτώσης έκλεισαν τα διεθνή χρηματιστήρια, υποχωρώντας και την Παρασκευή, καθώς το πετρέλαιο παραμένει κοντά στα επίπεδα-ρεκόρ των 145 δολαριών. Αργία στη Wall Street.

Την πέμπτη εβδομάδα συνεχόμενης πτώσης έκλεισαν τα διεθνή χρηματιστήρια, διατηρώντας και σήμερα αρνητικά πρόσημα καθώς το πετρέλαιο παραμένει στο ρεκόρ των 145 δολαριών.

Οι όγκοι των συναλλαγών ήταν συγκριτικά περιορισμένοι σήμερα, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 1,16% στις 5.412,80 μονάδες, ο DAX 1,28% στις 6.272,21 μονάδες και ο CAC απώλεσε 1,8% στις 4.266 μονάδες.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI υποχώρησε επί πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, με το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από πέρυσι τον Αύγουστο.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό εξακολουθούν να κυριαρχούν στις συναλλαγές, παρά τον σχετικά συγκρατημένο τόνο της ΕΚΤ μετά τη χθεσινή απόφαση αύξησης των επιτοκίων, που προκάλεσε βραχύβια μόνο ανακούφιση.

Οι φόβοι για περαιτέρω απομειώσεις και ζημίες στις μεγάλες τράπεζες του πλανήτη καθώς θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου επηρεάζουν αρνητικά τον κλάδο, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις της UBS, που ενισχύθηκε έως 7%.

Η UBS ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου θα είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα και δεν θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Στον αντίποδα, η βρετανική τράπεζα Bradford & Bingley υποχώρησε πλέον του 9% κατόπιν άρνησης από την TPG να πραγματοποιήσει ένεση ρευστότητας 354,7 εκατ. δολ. στην επιχείρηση.

Οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις συνέχισαν να υποχωρούν εφόσον το πετρέλαιο αναρριχάται σε διαρκώς υψηλότερα επίπεδα.

Διόρθωση σημειώθηκε, επί δεύτερη συνεδρίαση, και στον μεταλλευτικό κλάδο, κατόπιν της υποβάθμισης από την Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v