Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρεία αντίδραση ευρωαγορών - futures Wall

Τεχνική αντίδραση, με υποστήριξη από «αχτίδες φωτός» στον τραπεζικό κλάδο, καταγράφουν οι ευρωαγορές και τα futures προοιωνίζονται ανάκαμψη στη Wall Street.

Τεχνική αντίδραση, με υποστήριξη από τις «αχτίδες φωτός» στον τραπεζικό κλάδο, καταγράφουν οι ευρωαγορές, ενώ και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανάκαμψη για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,96% επανακτώντας το ψυχολογικό επίπεδο των 5.000 μονάδων, ενώ ο DAX κερδίζει 0,64% στις 6.356 μονάδες και ο CAC 0,58% στις 4.366 μονάδες.

Μεγάλη «ανάσα» παρίνει ο τραπεζικός κλάδος, μετά τις δηλώσεις από UBS και Deutsche Bank, ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη για περαιτέρω αυξήσεις κεφαλαίου και την εκτίμηση της JPMorgan ότι «το χειρότερο» πέρασε για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ο πρόεδρος της UBS (3,7%) Peter Kurer δήλωσσε ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί νέα κεφάλαια, σύμφωνα με συνέντευξή του στην Finanz & Wirtschaft. Αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει περί των αποτελεσμάτων β΄τριμήνου.

Η Deutsche Bank (4,6%) δήλωσε ότι αναμένει κερδοφορία στο β΄τρίμηνο. Η Societe Generale κερδίζει 1,4%.

Με ράλι 6,2% αντιδρά η AstraZeneca στην αμερικανική απόφαση διατήρησης των δικαιωμάτων για το σκεύασμα Seroquel.

Η Starbucks ενισχύεται 4,3% μετά την ανακοίνωση διακοπής λειτουργίας καταστημάτων.

Στον αντίποδα, η Marks & Spencer διολισθαίνει 20% εξαιτίας προειδοποίησης για τα κέρδη της και η κατασκευαστική Taylor Wimpey βυθίζεται 50% μετά την ανακοίνωση αδυναμίας συγκέντρωσης επενδύσεων.

Κατά διάρκεια των συναλλαγών σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, θα ανακοινωθούν τα μεγέθη για τις βιομηχανικές παραγγελίες Μαΐου, ενώ θα δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση ADP Ιουνίου για την απασχόληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v