Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η πτώση στο κλείσιμο 3μήνου

Οι πτωτικές τάσεις συνεχίζονται στην τελευταία χρηματιστηριακή ημέρα του τριμήνου στις ευρωαγορές, με τον δείκτη Stoxx 600 ναι διολισθαίνει 21% μέχρι στιγμής στο έτος, με την χειρότερη εμφάνιση από το 1987.

Οι πτωτικές τάσεις συνεχίζονται στην τελευταία χρηματιστηριακή ημέρα του β’ τριμήνου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις πιέσεις να επιμένουν στον τραπεζικό κλάδο και τους κλάδους μετάλλων-ενέργειας να περιορίζουν τις απώλειες.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ελαφρώς στις 5.528 μονάδες, ο DAX 1,68% στις 6.313 μονάδες και ο CAC 0,96% στις 4.355 μονάδες.

Η αναρρίχηση των τιμών μετάλλων στηρίζει τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις, ενώ η France Telecom αντιδρά με ράλι 8,5% μετά την λήξη της επιθετικής προσφοράς εξαγοράς της TeliaSonera (-12%).

Η Anglo American ενισχύεται 1,9% και η Rio Tinto 1,8% κατόπιν της αναρρίχηση του χαλκού και του χρυσού στις αγορές εμπορευμάτων.

Η BNP Paribas υποχωρεί 1,4% κατόπιν υποβάθμισης από την HSBC. Η μετοχή της Natixis διολισθαίνει 2,6% της Credit Agricole 0,7% και της Fortis 3,4%.

Ο δείκτης Stoxx 600 έχει διολισθήσει 21% μέχρι στιγμής στο έτος, με την χειρότερη εμφάνιση από το 1987. Την περασμένη εβδομάδα έκλεισε με απώλειες επί τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, εξαιτίας ανησυχιών για τις τιμές ρεκόρ του πετρελαίου, την πιστωτική κρίση και την οικονομική επιβράδυνση.

Την Παρασκευή στην Νέα Υόρκη επικράτησαν μαζικές ρευστοποιήσεις και ο δείκτης Dow Jones διολίσθησε σε χαμηλό 21 και πλέον μηνών με απώλειες 0,93% στη συνεδρίαση και 4,1% στην εβδομάδα.

Στις ασιατικές αγορές σήμερα επικράτησαν αρχικά διαθέσεις σταθεροποίησης που, τελικώς όμως, δεν επικράτησαν, καθώς Ιαπωνία και Κίνα "τερμάτισαν" με αρνητικό πρόσημο.

Ο δείκτης CSI 300 στη Σαγκάη υποχώρησε 1,6%, «ανεβάζοντας» τις απώλειές του από τις αρχές του έτους στο 48%.

Άνοδος 0,4% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τις απώλειές του για το α’ εξάμηνο να υποχωρούν ελαφρά και να διαμορφώνονται στο 13%, με τον δείκτη να καταγράφει την χειρότερη πορεία του για α’ εξάμηνο από το 1992.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v