Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Μικτή εικόνα επικρατεί στις ευρωαγορές, με τον δείκτη Stoxx 600 να κλείνει το α΄ εξάμηνο χαμηλότερα κατά 21%, με τη χειρότερη εμφάνιση από το 1987. Απώλειες στις ασιατικές συναλλαγές.

Μικτή εικόνα εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την τελευταία συνεδρίαση του τριμήνου, με τον δείκτη Stoxx 600 να κλείνει το α΄ εξάμηνο με τη χειρότερη εμφάνιση από το 1987.

Η αναρρίχηση των τιμών μετάλλων στηρίζει τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις, ενώ η France Telecom αντιδρά με ράλι 8,5% μετά τη λήξη της επιθετικής προσφοράς εξαγοράς της TeliaSonera (-12%).

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,52% στις 5.558 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,21% στις 6.408 μονάδες και ο CAC ενισχύεται 0,41% στις 4.415 μονάδες.

Η Anglo American ενισχύεται 1,9% και η Rio Tinto 1,8% κατόπιν της αναρρίχησης του χαλκού και του χρυσού στις αγορές εμπορευμάτων.

Ο δείκτης Stoxx 600 έχει διολισθήσει 21% μέχρι στιγμής στο έτος και την περασμένη εβδομάδα έκλεισε με απώλειες επί τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, εξαιτίας ανησυχιών για τις τιμές-ρεκόρ του πετρελαίου, την πιστωτική κρίση και την οικονομική επιβράδυνση.

Την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη επικράτησαν μαζικές ρευστοποιήσεις και ο δείκτης Dow Jones διολίσθησε σε χαμηλό 21 και πλέον μηνών με απώλειες 0,93% στη συνεδρίαση και 4,1% στην εβδομάδα.

Στις ασιατικές αγορές σήμερα επικράτησαν αρχικά διαθέσεις σταθεροποίησης, που τελικώς όμως δεν επικράτησαν, καθώς η Ιαπωνία και η Κίνα "τερμάτισαν" με αρνητικό πρόσημο.

Ο δείκτης CSI 300 στη Σαγκάη υποχώρησε 1,6%, «ανεβάζοντας» τις απώλειές του από τις αρχές του έτους στο 48%.

Άνοδος 0,4% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, με τις απώλειές του για το α΄ εξάμηνο να υποχωρούν ελαφρά και να διαμορφώνονται στο 13%, με τον δείκτη να καταγράφει τη χειρότερη πορεία του για α΄ εξάμηνο από το 1992.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v