Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια "ανασυγκρότησης" στην Ευρώπη

Προσπάθεια ανασυγκρότησης επιχειρούν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το sell-off σε Ασία και Wall Street, με τους πετρελαϊκούς τίτλους να καλούνται να διαδραματίσουν τον ρόλο του «σωτήρα».

Διαθέσεις αυτοσυγκράτησης και προσπάθεια ανασυγκρότησης καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους ενεργειακούς τίτλους να είναι, σαφώς, οι πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης.

Μετά τα χαμηλά 2,5 ετών, οι βασικοί δείκτες της Γηραιάς Ηπείρου, επιδίδονται – τουλάχιστον στο ξεκίνημα των συνεδριάσεων – σε προσπάθεια «μαζέματος», με τον FTSE 100 να κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,08% στις 5.522 μονάδες.

Παραμένουν στο «κόκκινο» DAX 30 και CAC 40, με πτώση 0,22% και 0,15% και διαμόρφωση στις 6.445 και 4.419 μονάδες αντίστοιχα.

Αντίθετα οι ασιατικές αγορές βρέθηκαν σε κλοιό ρευστοποιήσεων, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί 6% και τον Nikkei να αποδυναμώνεται πλησίον του 2%, ακολουθώντας κατά πόδας το παράδειγμα της Wall Street, όπου οι βασικοί δείκτες βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v