Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά ευρωαγορές & futures στη Wall Street

Σταθερά σε πορεία ενίσχυσης διατηρούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, βοηθούμενες και από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Barclays, ενώ σε θετική τροχιά και τα futures στη Wall, εν αναμονή της Fed.

Παραμένουν σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον τραπεζικό κλάδο να ανακάμπτει, μετά και την ανακοίνωση εκ μέρους της βρετανικής Barclays για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 8,9 δισ. δολάρια.

Η μετοχή του βρετανικού τραπεζικού ομίλου διαμορφώνεται σε υψηλό δύο μηνών, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 5,4% και λειτουργώντας ως αφορμή για να κινηθούν σε ανάλογη πορεία και οι μετοχές ανταγωνιστικών ομίλων, όπως η Royal Bank of Scotland (4,1%) αλλά και η ελβετική UBS (3,3%), η ευρωπαϊκή τράπεζα που έχει δεχτεί τα ισχυρότερα πλήγματα από την κρίση στο subprime.

Στήριξη στις μετοχές προσέφερε και η σημερινή ομιλία του Ζαν-Κλοντ Τρισέ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, καθώς ο πρόεδρος της ΕΚΤ, αν και επανέλαβε ότι η τράπεζα βρίσκεται σε ισχυρή επαγρύπνηση σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, άφησε να εννοηθεί ότι δεν προσανατολίζεται σε συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων.

Σαφώς οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή και της σημερινής απόφασης της Fed, έχοντας πάντως προεξοφλήσει τη διατήρηση των αμερικανικών επιτοκίων στο 2%.

Επικεντρώνουν, όμως, το ενδιαφέρον τους στη συνοδευτική ανακοίνωση της απόφασης, ευελπιστώντας ότι η Fed θα φροντίσει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον και το κατά πόσον εξετάζει το ενδεχόμενο αυξήσεων στα επιτόκια στο επόμενο διάστημα.

Άνοδος 0,8% για τον ευρύτερο δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 294,79 μονάδων, ενώ σε κερδοφόρα πορεία κινούνται και οι 17 ευρωπαϊκές αγορές που λειτουργούν σήμερα.

Στο 0,85% η άνοδος για τον DAX, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 6.585 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,44% στις 5.659 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,01% υψηλότερα, στις 4.518 μονάδες.

Σε θετική τροχιά και τα futures της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν -πέραν της Fed- τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Μαΐου και τις πωλήσεις νέων κατοικιών, ανακοίνωση η οποία θα προσφέρει μία ακόμη ένδειξη για την εικόνα της αμερικανικής αγοράς ακινήτων.

Κέρδη 0,36% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,52% και τον Nasdaq να κινείται υψηλότερα κατά 0,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v