Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά ευρωαγορές & futures στη Wall

Η ανάκαμψη πετρελαίου οδηγεί υψηλότερα τους δεικτοβαρείς ενεργειακούς τίτλους, παρέχοντας στήριξη τόσο στους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες όσο και στα futures της Wall Street.

Η νέα ανάκαμψη του «μαύρου χρυσού», αλλά και η κάθετη υποχώρηση του δείκτη IFO στη Γερμανία για τον Ιούνιο, δεν φαίνεται να «τρομάζει» και τόσο πολύ τους επενδυτές, οι οποίοι, πάντως, προχωρούν σε προσεκτικές τοποθετήσεις.

Ισχυρές, πάντως, πιέσεις ασκούνται – όπως είναι φυσικό – στις μετοχές αερομεταφορέων και αυτοκινητοβιομηχανιών, με την Daimler να υποχωρεί 1,2%, την Renault πλησίον του 1,9%, ενώ η Michelin αποδυναμώνεται κατά 3,1%.

Ανάλογη η εικόνα και για τους αεροπορικούς ομίλους με την British Airways να καταγράφει απώλειες 2,6%, ενώ στο 2,2% διαμορφώνεται η πτώση για τη Deutsche Lufthansa.

Στον αντίποδα, σε θετική τροχιά κινούνται οι δεικτοβαρείς ενεργειακοί τίτλοι, με την BP να σημειώνει κέρδη 0,58%, όσο και η Royal Dutch Shell, ενώ πλησίον του 0,37% ενισχύεται η γαλλική Total.

Ανοδική πορεία για τη μετοχή της Commerzbank (2,8%), μετά την αναβάθμιση της σύστασής της σε «buy» (από “neutral”) από την Merrill Lynch. Ανάλογη πορεία και για την Deutsche Boerse (1,7%), μετά από την δική της αναβάθμιση σε «buy» (από “hold”) από την Deutsche Bank.

Κέρδη 0,35% για τον FTSE 100, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 5.640 μονάδων, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,23% στις 6.593 μονάδες, κατορθώνοντας να ξεπεράσει την «ψυχρολουσία» από την πτώση του δείκτη IFO, ενώ οριακά υψηλότερα κατά 0,02% στις 4.512 μονάδες κινείται ο CAC 40.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται και τα futures της Wall Street, καθώς η απουσία μακροοικονομικών ανακοινώσεων στρέφει το ενδιαφέρον των επενδυτών στην πετρελαϊκή αγορά, με σαφή στήριξη για τους ενεργειακούς τίτλους.

Ενίσχυση 0,29% για Dow Jones, κατά 0,24% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq, ενώ πλησίον του 0,36% ενισχύεται ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v