Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγέλες... αρκούδων στις διεθνείς αγορές

Η ομοβροντία δυσμενών προβλέψεων για την χρηματιστηριακή πορεία ασκεί νέες πιέσεις, με χαμηλό 3μήνου στην Wall, απώλειες σχεδόν 2% για τον Nikkei, σχεδόν 7% στην Κίνα και πτώση στις ευρωαγορές.

Η ομοβροντία δυσμενών προβλέψεων για την πορεία των χρηματιστηρίων εν μέσω «έκρηξης» του πληθωρισμού ανά τον πλανήτη, ασκεί περαιτέρω πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,34% στις 5.737 μονάδες, ενώ ο DAX 0,88% στις 6.669 μονάδες και ο CAC 0,54% στις 4.594 μονάδες.

Οι πιέσεις επιμένουν στον τραπεζικό τομέα, κατόπιν των προβλέψεων μεγάλων οίκων για περαιτέρω απομειώσεις σε UBS (-1,4% και Deutsche Bank (-1,1%).

Η Goldman Sachs προβλέπει απομειώσεις για τις εν λόγω τράπεζες και στο β’ τρίμηνο, ενώ παράλληλα, η Credit Suisse υποβάθμισε σε «ουδέτερη» την μετοχή της UBS.

Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου ασκεί πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες και η Daimler υποχωρεί 0,8% ενώ η Renault 1,7%.

Ερευνα της Merrill Lynch μεταξύ των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίων έδειξε την μεγαλύτερη απογοήτευση μιας 10ετίας μεταξύ των επενδυτών, που φοβούνται έντονα για στασιμοπληθωρισμό.

Χθες, η RBS προέβλεψε «καθολικό κραχ» στα διεθνή χρηματιστήρια μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, με πτώση άνω του 1% για τους βασικούς δείκτες και με τον Dow Jones να διολισθαίνει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης χαμηλότερα των 12.000 μονάδων.

Οι ασιατικές αγορές διολίσθησαν κατόπιν τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων και ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού έκλεισε 1,6% χαμηλότερα, ο Nikkei σχεδόν 2% και ο CSI 300 στην Κίνα 6,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v