Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών μετά τη Wall

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωαγορές μετά την πτώση της Wall Street και με την τετραήμερη διόρθωση των τιμών πετρελαίου να επιβαρύνει δεικτοβαρείς ενεργειακούς τίτλους.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωαγορές, στον απόηχο της πτώσης της Wall Street και με την τετραήμερη διόρθωση των τιμών πετρελαίου να επιβαρύνει δεικτοβαρείς ενεργειακούς τίτλους.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,98% στις 5.804 μονάδες, ο DAX 0,46% στις 6.764 μονάδες και ο CAC 0,73% στις 4.652 μονάδες.

Αισθητές είναι οι πιέσεις στις βρετανικές κατασκευαστικές Bellway και Redrow, τις οποίες υποβάθμισε η UBS.

Η Bellway αντιδρά με πτώση 1,6% και η Redrow 3,1%.

Πιέσεις επικρατούν και στον κλάδο λιανεμπορίου, κατόπιν της πρόβλεψης για επιβράδυνση των πωλήσεων από την J Sainsbury, που υποχωρεί 2,3% κατόπιν ανακοίνωσης επιβράδυνσης πωλήσεων α΄ τριμήνου.

H BP υποχωρεί κατά 0,8% και η BG Group κατά 1%.

Η Carnival χάνει 2% κατόπιν υποβάθμιστης της σύστασης της ABN Amro για τη μετοχή της.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν νωρίτερα τη συνεδρίαση με ανοδικές τάσεις χάρη στην άνοδο των μεταλλευτικών εταιρικών και ιαπωνικών κατασκευαστικών επιχειρήσεων που κάλυψε την πτώση των τραπεζών. Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,3%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο 0,4%.

Τα δυσοίωνα μακροοικονομικά δεδομένα και η πρόβλεψη της Goldman Sachs για ανάγκη περαιτέρω συγκέντρωσης κεφαλαίων στις αμερικανικές τράπεζες οδήγησαν τη Wall Street σε πτώση. Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,89%, ο Nasdaq 0,69% και ο S&P 0,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v