Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρέλαιο και επιτόκια ωθούν ευρωαγορές - futures

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου και οι προοπτικές να μην γίνει επιθετική η Federal Reserve στις αυξήσεις επιτοκίων, ωθούν αισθητά υψηλότερα τις ευρωαγορές και τα futures της Wall Street.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου και οι προοπτικές να μην γίνει επιθετική η Federal Reserve στις αυξήσεις επιτοκίων ωθούν αισθητά υψηλότερα τις ευρωαγορές και τα futures της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,73% στις 5.893 μονάδες, ο DAX 1,4% στις 6.824 μονάδες και ο CAC 1,07% στις 4.707 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές διατηρούν τα σημαντικά κέρδη τους, παρά την ανακοίνωση μεγάλης αύξησης 3,3% στον βρετανικό πληθωρισμό και «βύθιση» στον δείκτη επενδυτική εμπιστοσύνης ZEW στην Γερμανία.

Σημαντική στήριξη προσφέρουν οι εκτιμήσεις κορυφαίων αναλυτών και αρθρογράφων ότι είναι υπερβολικές οι προοπτικές επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων από την Fed, τις οποίες προεξοφλούν οι αγορές.

Αναλυτές της Moody's και της ABN Amro εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα σπεύσει να αυξήσει τα επιτόκια, ενώ οι εφημερίδες «Wall Street Journal» και «Financial Times» παραθέτουν πηγές που εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει σταθερό το κόστος δανεισμού στην συνεδρίαση του Ιουνίου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται σημαντικά στατιστικά μεγέθη από τις ΗΠΑ το απόγευμα, που ενδεχομένως να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις ελπίδες μη επιθετικών αυξήσεων των αμερικανικών επιτοκίων.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις, καθώς ενισχύονται οι τιμές χαλκού, μόλυβδου, κασσίτερου και ψευδάργυρου.

Η BHP Billiton κερδίζει 1,5%.

Η Ryanair ενισχύεται 1,9% και η British Airways 1,2% καθώς οι τ ιμές του πετρελαίου ακολουθούν τριήμερη πτωτιική πορεία.

Η ABB κερδίζει 1,8% και η Alcatel-Lucent 4,5%.

Η Whitbread αντιδρά με άνοδο 3,8% στην ανακοίνωση μεγεθών της για το οικονομικό έτος.

Πριν το άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς, ανακοινώνονται τα μεγέθη β’ τριμήνου του οίκου Goldman Sachs.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, θα ανακοινωθούν κρίσιμα στατιστικα δεδομένα για τον τιμάριθμο και την αγορά ακινήτων.

Συγκεκριμένα, θα δημοσιοποιηθούν μεγέθη για τον δείκτη τιμών παραγωγού Μαΐου, καθώς και τις ενάρξεις κατασκευής οικιών του ιδίου μήνα. Επίσης, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή Μαΐου και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ABC/Wash. Post.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v