Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες & ενέργεια πιέζουν τις ευρωαγορές

Οι ευρωαγορές χάνουν τμήμα των κερδών της προηγούμενης συνεδρίασης, εξαιτίας κυρίως των τραπεζικών πιέσεων, ενώ τα futures προοιωνίζονται ελαφρώς χαμηλότερο άνοιγμα στη Wall.

Οι ευρωαγορές χάνουν τμήμα των κερδών της προηγούμενης συνεδρίασης, εξαιτίας κυρίως των τραπεζικών πιέσεων καθώς επιμένουν οι φόβοι για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης.

Οι επιμέρους ανακοινώσεις, όπως η πρόβλεψη μειωμένων λιανικών πωλήσεων της Sainsbury, δεν βοηθούν το κλίμα και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,2% με ιδιαίτερες πιέσεις εξαιτίας της διόρθωσης των ενεργειακών μετοχών, ενώ ο DAX κινείται με πτώση 0,28% στις 6.772 μονάδες και ο CAC 0,69% χαμηλότερα στις 4.654 μονάδες.

Οι προβλέψεις της RBS για «καθολικό κραχ» και οι εκτιμήσεις για περαιτέρω απομειώσεις και ζημίες στις τράπεζες στο β΄ τρίμηνο ασκούν πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Η Barclays υποχωρεί 1,3% και η Lloyds 1,8%.

Αισθητές είναι οι πιέσεις στις βρετανικές κατασκευαστικές Bellway (-1,6%) και Redrow (-3,1%), τις οποίες υποβάθμισε η UBS.

Πιέσεις επικρατούν και στον κλάδο λιανεμπορίου, κατόπιν της πρόβλεψης για επιβράδυνση των πωλήσεων α΄ τριμήνου από την J Sainsbury, που υποχωρεί 2,3%.

Οι ενεργειακές μετοχές ακολουθούν τη διορθωτική πορεία του πετρελαίου και η BP υποχωρεί κατά 0,8%, ενώ η BG Group κατά 1%.

Η Carnival διολισθαίνει 2% κατόπιν υποβάθμισης της σύστασης της ABN Amro για τη μετοχή της.

Στον αντίποδα η Hennes & Mauritz ενισχύεται 6,3% κατόπιν ανακοίνωσης για αύξηση κερδών και πωλήσεων.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών μεγεθών, αλλά θα δημοσιοποιηθούν από το εταιρικό πεδίο τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου της Morgan Stanley, πριν από το άνοιγμα της αμερικανικής συνεδρίασης.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v