Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μέτρα πάταξης της κερδοσκοπίας στο πετρέλαιο

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ επέβαλαν περιορισμούς στα πετρελαϊκά συμβόλαια που διαπραγματεύονται στις αγορές του εξωτερικού, σε μια προσπάθεια να πατάξουν την κερδοσκοπία.

ΗΠΑ: Μέτρα πάταξης της κερδοσκοπίας στο πετρέλαιο
Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ επέβαλαν περιορισμούς στα πετρελαϊκά συμβόλαια που διαπραγματεύονται στις αγορές του εξωτερικού, σε μια προσπάθεια να πατάξουν την κερδοσκοπία, η οποία, όπως φοβούνται πολλοί παρατηρητές, ευθύνεται για τεχνητή ώθηση των τιμών πετρελαίου.

Η US Commodity Futures Trading Commission δήλωσε ότι το ηλεκτρονικό χρηματιστήριο που εδρεύει στο Λονδίνο θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους αμερικανικούς κανόνες.

Με βάση το σχέδιο που ανακοίνωσε η CFTC, οι συναλλαγές πετρελαϊκών συμβολαίων του West Texas Intermediate στο ICE Futures Europe –το οποίο καταλαμβάνει έως 30% των συνολικών συναλλαγών- μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι υποκείμενες σε αυστηρότερες ρυθμίσεις για τις θέσεις ιδιωτών επενδυτών.

Με αυτή την κίνηση, οι αρχές ευελπιστούν να περιορίσουν την δυνατότητα ενός παράγοντα να «κινεί» τις τιμές του πετρελαίου.

Με βάση το σχέδιο, οι ευρωπαϊκές αρχές επίσης θα γνωστοποιούν στους Αμερικανούς ομολόγους τους στοιχεία συναλλαγών, ώστε να βελτιωθεί η διαφάνεια και να καταπολεμηθεί η χειραγώγηση των αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v