Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια αντίδρασης ευρωαγορών- futures Wall

Προσπάθεια αντίδρασης μετά τις "βουτιές" καταγράφουν οι ευρωαγορές και τα futures της Wall, αντλώντας στήριξη από την ενέργεια και το λιανεμπόριο, ενώ οι πιέσεις επιμένουν στον τραπεζικό κλάδο.

Προσπάθεια αντίδρασης καταγράφουν οι ευρωαγορές και τα futures της Wall, αντλώντας στήριξη από την ενέργεια και το λιανεμπόριο, ενώ οι πιέσεις επιμένουν στον τραπεζικό κλάδο.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,37% στις 5.778 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,29% στις 6.720 μονάδες και ο CAC ενισχύεται 0,14% στις 4.627 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν την συνεδρίαση σε χαμηλότερα επίπεδα, κατόπιν της διολίσθησης του αμερικανικού χρηματιστηρίου σε χαμηλό τριών μηνών και των ασιατικών αγορών, όπου οι απώλειες έφθασαν στο 2% σχεδόν για τον Nikkei στο Τόκιο και 7% σχεδόν για τον CSI 300 στην Κίνα.

Η «ομοβροντία» από δυσμενείς προβλέψεις αναλυτών και διαχειριστών για την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων, μέσα σε περιβάλλον αύξησης του πληθωρισμού και των επιτοκίων, προκάλεσε τις πιέσεις.

Ερευνα της Merrill Lynch μεταξύ των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίων έδειξε την μεγαλύτερη απογοήτευση μιας 10ετίας μεταξύ των επενδυτών, που φοβούνται έντονα για στασιμοπληθωρισμό.

Οι πιέσεις επιμένουν έντονες στον τραπεζικό κλάδο , κατόπιν των προβλέψεων μεγάλων οίκων για περαιτέρω απομειώσεις σε UBS (-1,5%) και Deutsche Bank (-1,7%). Η Goldman Sachs προβλέπει απομειώσεις για τις εν λόγω τράπεζες και στο β’ τρίμηνο, ενώ παράλληλα, η Credit Suisse υποβάθμισε σε «ουδέτερη» την μετοχή της UBS.

Η HBOS διολισθαίνει 5,9% μετά την πρόβλεψη περαιτέρω πτώση τιμών ακινήτων στην Βρετανία.

Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου ασκεί πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις αεροπορικές επιχειρήσεις και η Daimler υποχωρεί 0,8% ενώ η Renault 1,7% και η Air France-KLM 2,1%.

Στον αντίποδα, τα κέρδη του πετρελαϊκού κλάδου και του λιανεμπορίου περιορίζουν την πτώση και ωθούν στα «πράσινα» τον δείκτη Stoxx 600, μολονότι δύο μετοχές υποχωρούν για κάθε μια που ενισχύεται.

Η Marks & Spencer κερδίζει 2,1% και η Kesa Electricals 3,2% κατόπιν της αιφνίδιας αύξησης-ρεκόρ στις λιανικές πωλήσεις της Βρετανίας.

Οι προθεσμιακές αγορές νωρίς το μεσημέρι προοιωνίζονται ελαφρά ανάκαμψη στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Στην αμερικανική αγορά θα ανακοινωθούν τα εβδομαδιαία μεγέθη για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, καθώς και ο δείκτης βιομηχανίας Philadelphia Fed Ιουνίου και ο σύνθετος οικονομικός δείκτης Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v