Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πολύ εύποροι φεύγουν από "μεγάλους" οίκους

Οι πολύ εύποροι ιδιώτες επενδυτές αποτραβούν τα χρήματά τους από τις μεγάλες χρηματιστηριακές και τράπεζες και στρέφονται σε μικρότερες, πιο συντηρητικές, εναλλακτικές λύσεις.

Οι πολύ εύποροι φεύγουν από μεγάλους οίκους
Οι πολύ εύποροι ιδιώτες, εκείνοι που σύμφωνα με τον ορισμό των χρηματοοικονομικών οίκων διαθέτουν πάνω από 2 εκατ. δολάρια για επενδύσεις, αποτραβούν τα ενεργητικά τους από τις χρηματιστηριακές και τις από μεγάλες διεθνείς τράπεζες και στρέφονται σε μικρότερες, πιο συντηρητικές, εναλλακτικές λύσεις.

"Για πρώτη φορά στην καριέρα μου βλέπω πολύ εύπορους πελάτες να αποτραβούν τα ενεργητικά τους από τις χρηματιστηριακές εταιρίες σε μεγάλους αριθμούς", δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg ο κ. Robert Balentine, επικεφαλής της εταιρίας διαχείρισης επενδύσεων Wilmington Trust Corp.

Οι εταιρίες όπως η Wilmington ευνοούνται από τις ζημίες-ρεκόρ που υφίστανται οι μεγάλες ανταγωνίστριές τους, όπως η UBS, η μεγαλύτερη επιχείρηση διαχείρισης μεγάλων περιουσιών στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της JP Morgan Chase, οι πελάτες της UBS απέσυραν καθαρά 39 δισ. δολ. κατά το τελευταίο τρίμηνο από τον οίκο, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε απομειώσεις και ζημίες της τάξης των 38 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v