Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανασύσταση MSCI με αναβάθμιση αραβικών αγόρών

Η MSCI Inc. θα αποφασίσει εντός 12μήνου για την επόμενη ανασύσταση του δείκτη MSCI, με πιθανή αναβάθμιση Ν. Κορέας, Ισραήλ και αραβικών χρηματιστηρίων και υποβάθμιση Αργεντινής, Κολομβίας.

Ανασύσταση MSCI με αναβάθμιση αραβικών αγόρών
Η MSCI Inc., η εταιρία τους δείκτες της οποίας παρακολουθούν επενδυτές που διαχειρίζονται 3 τρισ. δολ. σε επενδύσεις, θα αποφασίσει εντός 12 μηνών για την επόμενη ανασύσταση του δείκτη MSCI, αφού παρακολουθήσει την πορεία των αγορών που θέλει να επανεκτιμήσει.

Η κατεύθυνση του MSCI είναι η αναβάθμιση των χρηματιστηρίων της Νοτίου Κορέας και του Ισραήλ σε ανεπτυγμένες αγορές, σε μια κίνηση που πιθανότατα να προσφέρει ροές περισσοτέρων κεφαλαίων προς τα εν λόγω χρηματιστήρια.

Επίσης θα μελετηθεί η αναβάθμιση των χρηματιστηρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ και το Κατάρ σε αναδυόμενες αγορές, από μεθόριες αγορές, κατόπιν της παρόδου της εν λόγω συμβουλευτικής περιόδου.

Θα αποφασιστεί επίσης πιθανή υποβάθμιση της Αργεντινής και της Κολομβίας από το στάτους των αναδυόμενων, στο στάτους των μεθόριων αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v