Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ανάσα" για ευρωαγορές η πτώση πετρελαίου

Ηπια ανάκαμψη καταγράφουν οι ευρωαγορές μετά τα κέρδη της Wall, χάρη στην πτώση των τιμών πετρελαίου 4 δολ. εξαιτίας αύξησης τιμών καυσίμων στην Κίνα. Ανοδος 4,8% στην Σαγκάη.

Ηπια ανάκαμψη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα κέρδη της Wall Street, στον απόηχο της πτώσης των τιμών πετρελαίου κατά 4 δολάρια, που ακολούθησε την απόφαση της Κίνας να προχωρήσει αύξηση τιμών καυσίμων.

Τα κινεζικά διϋλιστήρια αντέδρασαν με κατακόρυφη άνοδο στην απόφαση, εμπνέοντας δυναμική ανάκαμψη σε Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, την ανάκαμψη «οδηγούν» οι ενεργοβόροι κλάδοι, όπως αεροπορικές επιχειρήσεις και αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Air France κερδίζει 2,3% και η Ryanair 4,6%, ενώ η Daimler ενισχύεται 0,9%.

Η βρετανική στεγαστική τράπεζα HBOS υποχωρεί 2,7% κατόπιν υποβάθμισης της σύστασης της S&P για την μετοχή της.

Στον αντίποδα η μεταλλευτική Antofagasta ενισχύεται 3,2% κατόπιν αναβάθμισης από την Merrill Lynch.

Κινητικότητα εκδηλώνεται και στην μετοχή της Barclays κατόπιν φήμης για «ένεση ρευστότητας» από την Sumitomo Mitsui Financial.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ελαφρώς υπό την πίεση των ενεργειακών επιχειρήσεων και διαμορφώνεται στις 5.704 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται ελαφρώς στις 6.7219 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,14% στις 4.598 μονάδες.

Παρά την βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας, τα κέρδη είναι πολύ επιφυλακτικά, εξαιτίας των τακτοποιήσεων θέσεων καθώς λήγουν σήμερα προθεσμιακά συμβόλαια και δικαιώματα προαίρεσης στις χρηματιστηριακές αγορές.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ενισχύθηκε χθες για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες.

Οι επενδύτες καλωσόρισαν την πτώση του πετρελαίου και ο Dow Jones έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,28%, ενώ ο Nasdaq κατά 1,33%.

Οι ασιατικές μετοχές είχαν πτωτική εικόνα, με εξαίρεση την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, που έκλεισαν με άνοδο 4,8% και 1,3% αντιστοίχως.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 0,3%, ενώ ο Nikkei 1,33%, καθώς η κινεζική απόφαση προκάλεσε έντονες πιέσεις στους παραγωγούς πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v